idezojelek

HETi Friss

Érthető, hogy a foxi-maxin végzett Friss Róbertet frusztrálja a Fidesz-furfang.

Cikk kép: undefined

Friss Róbert, az egykoron a tanácsköztársasági vörösterrort is híven kiszolgált baloldali agitprop kiadvány, a Népszava főszerkesztője, úgy döntött, hogy főszerkesztői munkássága mellett újságírói tevékenységét sem adja fel, és időről időre újabb publicisztikával jelentkezik az általa vezetett lap hasábjain. 

Friss Róbert régi motoros, rutinos újságíró, mondatai csúsznak, mint kecses táncosnő a műjégpályán. Csak az a baj, hogy írásaiból rendre előtüremkedik az aluliskolázottság, amit hiába próbált meg a reakciósokat, a burzsoákat és kulákokat a víz alá nyomó, a Friss Róbert-féléket pedig pozitívan diszkrimináló kommunista felsőoktatási felvételi rendszer orvosolni. Friss Róbertnek még abban a rendszerben is csak a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetemen (tudják: a foxi-maxin) sikerült egy diplomát összekaparnia, ahová egyébként érettségi nélkül is be lehetett kerülni. Friss Róbertnek az interneten elérhető tömör életrajza szemérmesen hallgat arról, hogy volt-e egyáltalán érettségije. Persze nem állíthatjuk, hogy nem volt, de a foxi-maxi színvonalát jól mutatja, hogy ott nem is volt elvárás az érettségi.

Szóval Friss Róbert legutóbbi cikkében, amely Küszöbön címmel jelent meg, azt írta, hogy az ellenzéki előválasztás „célja nem más, mint semlegesíteni a Fidesz-furfang termékét, az egyfordulós választási rendszert”. Nos, a foxi-maxin tényleg nem lehetett túl magas színvonalú az oktatás, mert ha az lett volna, főszerkesztő úr valószínűleg tisztában lenne azzal, hogy a két legrégebbi demokráciában (Nagy-Britannia és Amerikai Egyesült Államok) évszázadok óta és a mai napig is egyfordulós választási rendszer működik. De például Németországban és egy rakás más országban is egyfordulós a választás. Az egyfordulós választási rendszer tehát nem Fidesz-furfang.

Persze elismerjük, van azért Fidesz-furfang is, ha nem is az egyfordulós választási rendszer. Valódi Fidesz-furfang volt például, hogy egy monolit egypárti rendszerben néhány egyetemista (nem foxi-maxisok) megalapított egy politikai szervezetet, fellépett a többpártrendszer és a szabad választások igényével, és rendre megverette magát a diktatúra rendőrségével. Micsoda furfangos fiúk!

Érthető, hogy Friss Róbertet frusztrálja a Fidesz-furfang. Mert ha nem lettek volna ezek a furfangos fideszesek, akkor lehet, hogy ő most az MSZMP Központi Bizottságának, sőt lehet, hogy a Politikai Bizottságnak a tagjaként országos vezető pozíciót tölthetne be. Hiszen ott pékek, írógép-műszerészek, szobafestők, lakatosok vagy éppen ötelemis mezőgazdasági munkások igazították az ország sorsát, akik legfeljebb a foxi-maxin tanultak tovább. És akiknek elképzelésük sem volt a brit, az amerikai vagy a német választási rendszerről, és nem is érdekelte őket.

Borítókép: Facebook

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.