idezojelek

Karácsony már a szavazólapon sem mer egyedül lenni

Dobrev Klárát két férfibalerina várja a második fordulóban.

Cikk kép: undefined

Az úgynevezett baloldali előválasztásnak nevezett flúgos futam turbófokozatba kapcsolt. 

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter átszellemült orcával közölte, hogy a Gyurcsány-show második fordulójában egymás szövetségeseként indulnak Dobrev Klára ellen. Azt kérik, hogy a nevük egymás mellett legyen a szavazólapon. Így várják majd a szavazatokat, nem külön-külön ám, hanem együtt indulva. Köszönjük a két nagyszerű államférfiúnak, hogy minket igazoltak: ők maguk mondták ki, hogy soha nem volt és nem is lesz közöttük valódi verseny. A baloldali előválasztásnak nevezett kutyagumi le van mutyizva, kamuzások és blöffök sorozata az egész.

Most tehát – verseny címszó alatt – egymásba kapaszkodik a három indulóból kettő. Dobrev Klárát két férfibalerina várja a második fordulóban. Hát ez komoly lesz. De a helyzetet nyugodtan átfordíthatjuk a szórakoztatóipar eredeti karaktereire, Stanra és Panra. Csakhogy ameddig Stan Laurel és Oliver Hardy bénázásai és szerencsétlenkedései előre megírt forgatókönyv szerint lopták be magukat a szívünkbe és fakasztottak önfeledt kacajt, addig a magyar burleszkkiadás Karácsonnyal és Márki-Zayjal a legrosszabb vicc, amit csak kitalálhattak. 

Az ócska és szellemtelen komédiázás sajnos a valódi demokratikus intézményrendszerre is árnyékot vet.

(A borítóképen Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán a Haller utca és a Soroksári út kereszteződésénél 2020. november 6-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.