idezojelek

A Városháza mesterei

Már ma délután tolongani fog a Városháza előtt a teljes ellenzéki sajtó, hogy magyarázatot csikarjon ki Karácsonyból.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

„Igazából nem látunk tisztán. Mindig mondjuk, hogy a mesterek. Kit értünk mesterek alatt? Mert számunkra egy vagy két mester létezik.”

E mondatokkal veszi kezdetét az a beszélgetés, amelyet Anonymus hozott most nyilvánosságra, s amelyen Gansperger Gyula mesél valakinek a Városháza ügyeiről.

A legutóbbi hangfelvételen például arról, kik is azok a „mesterek”.

„Én elmondom neked, amit én tudok” – mondja Gansperger, és elmondja.

És ő már csak tudja, hiszen ő Bajnai egyik legjobb embere, bizalmasa, így pedig a baloldali milliárdos-oligarcha körök bizalmasa is egyben. (Ez a kör amúgy szinte kivétel nélkül a rendszerváltás utáni, de már a rendszerváltás előtt előkészített zavarosban halászásból, az állami vagyon áron aluli „privatizálásából”, illetve elkótyavetyéléséből lett milliárdos, majd ezen gazdasági hatalom megszerzése után lett a baloldal meghatározó politikai ereje is egyben. Mind gazember – Gyurcsánytól Bajnain át Bigéig. S egyetlenegy dologhoz értenek: a zavarosban halászáshoz, a lopáshoz, a fű alatti mutyihoz és a korrupcióhoz.

Gyula remek munkaerő. Gansperger Gyula jelenleg a Wallis Rt. vezérigazgatója, engem váltott azon a poszton.

– ezeket a mondatokat Bajnai Gordon mondja Ganspergerről, aki ezen a legújabb felvételen pedig mesél. Arról, amit ő tud.

És ő sokat tud.

Tudja például, hogy van ez a két Berki, az egyik a „Berki Józsi”, aki „vagy a tesója, vagy az unokatesója a Berki Zsoltnak”.

Berki Zsoltról pedig ennyit elsőre:

„A szóban forgó bűnügyi történet egy újbudai ingatlan körül bontakozott ki. Az előzmény az volt, hogy az állami tulajdonban álló InfoPark Zrt. 2007 végén a Noveco Invest Kft.-re ruházta a Lágymányosi híd déli oldalán fekvő, 62 ezer négyzetméter nagyságú terület földhasználati jogát.

Az esetről beszámoló híradások szerint később ebből származott a konfliktus. Az állami céget ugyanis a következő esztendőben privatizálták, de a területre nem a vevőt, hanem más céget, nevezetesen a Noveco Investet illette meg a földhasználati jog. A vevő ezt a helyzetet szerette volna megszüntetni, ám nem mindennapi módon. A vita hamar a rendőrség asztalára került, ugyanis – tanúvallomások szerint – a Noveco Invest képviselőit életveszélyesen megfenyegették. A Noveco tulajdonosa ekkoriban Berki Zsolt volt, az állami céget privatizáló vállalkozást pedig Leisztinger Tamás milliárdos üzletemberhez kötötték. A híradások szerint Berki és társai zsarolás miatt feljelentést tettek, amiben Leisztinger neve többször is előfordult. Az ügy utóbb önbíráskodássá szelídült, az eljárást végül 2013-ban meg is szüntették.”

Nos, hát akkor ők a tesók vagy unokatesók…

Aztán mesél még Gansperger egy bizonyos Kiss Ambrusról, aki a „Kiss Péter titkárságvezetője volt”.

De ez vele a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy – Gansperger elmondása szerint – Bajnai Gordon két embert „ajánlott be” a „Gergőhöz”, mégpedig ezt a Kiss Ambrust meg a Tordai Csabát. (Ezen a ponton jegyezzük meg, amennyiben van a Városházán valaki, bárki, takarító, sofőr, kajaosztó a menzán, akinek a keresztneve Gergő, az most nagy bajban van, ugyanis a minden mértéket felülmúlóan lusta, aljas, gyáva és sunyi Karácsony „Gergő” első dolga ma az lesz, hogy arra a „Gergőre” fog rámutatni, mint akihez Bajnai beajánlotta a Kiss Ambrust meg ezt a Tordai Csabát. És ő egyáltalán nem tehet arról, hogy ez a Tordai Csaba például az ő jogi főtanácsadója, aki minden szerződésre rábólint, „mielőtt a Gergő aláírja”. (Lásd még: az előző hangfelvétel után Karácsony a saját vagyonkezelőjét vezető Barts Balázsnak adott fegyelmit. 1.: Ha Barts az ő tudta nélkül tárgyalt a Városháza eladásáról, akkor nem fegyelmit kell adni neki, hanem azonnali hatállyal kirúgni és büntetőfeljelentést tenni ellene. 2.: Életszerű, hogy Barts minden felhatalmazás nélkül tárgyalgat a Városháza eladásáról? Nem, nem életszerű. Vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy mindez Karácsony tudtával történt, aki a lebukása után, látszatintézkedésként fegyelmit ad a bizalmasának, mert aljas és gyáva alak, aki tudja, a Barts is fogja a tökét, mint mindenki más, Gyurcsánytól Bajnaiig az egész balos maffia…)

De visszatérve a mai hangfelvételre, Gansperger tehát tudja, hogy Tordait és Kiss Ambrust a Bajnai ajánlotta be „Gergőnek”, és a Tordai „nem pénzel”. Hogy még világosabb legyen, Gansperger megmagyarázza, pontosítja, egyértelművé teszi:

„Ő nincs benne a jutalékos rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem, az csak a Kiss Ambrus felé van. Tehát a Kiss Ambrus és a Karácsony van mögötte.”

Nehéz ezt félreértelmezni, még akkor is, ha például mi eleve elfogultak vagyunk Karácsony és a baloldali oligarchamaffia irányába, pontosabban úgy utáljuk őket, mint… Hagyjuk…

Mindenesetre azt tudjuk tehát eddig Gansperger szíves közlése nyomán, hogy a „jutalékos rendszerben” neki magának például a „Zsoltnak kell fizetnie”, aki esetünkben vagy e sorok írója (nem), vagy az a bizonyos Berki Zsolt, továbbá, hogy e „jutalékos rendszer mögött a Kiss Ambrus és a Karácsony van”.

És mindez azért (is) van így kitalálva, hogy „ha valamelyik bele akar túrni, a Tüttő vagy bármelyik, az a Kiss Ambrusnak a dolga, meg a Tordai dolga”.

Talán rosszul értem, de innen nézve úgy tűnik, hogy időnként a tengerből kilovagoló Tüttő (vagy bármelyik – de melyik?, mondjuk a Draskovics?) megpróbál beletúrni a lébe, de ekkor jön az Ambrus meg a Csabi, és felügyeli a dolgot… Hogy „ne menjen feljebb a láng”…

És így történt ez az óbudai „unixos teleknél is”, illetve mellette, a tízhektárosnál, azt a „Barts Balázs tárgyalta le valamilyen osztrák vevővel”. Azért ő, „mert a Zsolt nem beszél nyelveket”. (Ja, ahogy a Gergő sem…)

S hogy minden világos legyen a végére:

A telekügyben „valami lehetett, mert a Zsolt kicserélte a kocsiját”.

Itt tartunk most. Ám Anonymus megnyugtat bennünket a végén: „És még bele sem merültünk igazán.”

Nyilván mondanom sem kell, hogy ezek amúgy ugyanazok, akik mindennap elmondják, micsoda korrupt szemét a kormány.

S az is nyilvánvaló, hogy már ma délután egymás sarkára fog taposni a Városháza előtt a Hadházy, a Szabó „beszélek, b*szd meg!” Tímea, a proli, meg a Bősz, meg a Szél, no és persze a teljes ellenzéki sajtó, el sem fognak férni egymástól, ott fog toporogni a 24, a 444, a HVG, a Narancs, a Telex, a „Magyar” Hangtól a Dévényi meg a Lukács egymást átölelve fogják a mikrofonjukat a Karácsony szájába tolni, magyarázza már meg mindazt, ami elhangzott.

De ha esetleg mégsem, az lesz ám csak az igazán sokatmondó…

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.