idezojelek

Adele vérére szomjas az LMBTQ-csorda

Naivan elhitte, hogy az elfogadást szó szerint kell érteni.

Cikk kép: undefined

Imádok gendersemleges lenni, és imádok LGBTQIA2SEMCNÉGYZET+ előadó lenni

Ha ezt nyilatkozta volna Adele amerikai énekesnő a világ első gendersemleges BRIT Awards díjátadó-gáláján, könnyektől kísért boldog visítás és örömünnep zajlana szerte a progresszív woke-társadalomban.

De szégyen, gyalázat, nem így történt. Helyette Adele képes volt a legborzalmasabb szavakat kiejteni a száján, amit csak a felvilágosult világ el tud képzelni:

Értem, hogy miért lett gender-semleges ez a gála, de imádok nőnek lenni és imádok női előadó lenni (...) annyira büszke vagyok magunkra, de komolyan.

Naná, hogy a Twitter és Instagram felületei pillanatokon belül szivárványszínű gombafelhőben úsztak, ahogy a habzó szájú, vérre szomjazó, a felhasználónevük alatt a névmásaikat (they/she/he satöbbi) feltüntető szivárványharcosok hangot adtak csalódásuknak a klaviatúrát csapkodva.

Adele megkapta tőlük, hogy mostantól ő egy TERF (= Trans-Exlusionary Radical Feminist). A neoliberális újbeszél nyelvét még folyékonyan nem beszélők kedvéért: olyan feminista, aki nem pártolja a transzneműséget (és igen, tőlünk nyugatra ez óriási sértés: J.K. Rowlingot is ez a négy betű juttatta az internetes sírba).

Az nyilván nem számít, hogy az énekesnő „érti”, és jelenléte miatt nyilván szeretettel el is fogadja az LGBTQIA2SATÖBBI+ összes betűjét. Csakis az számít, hogy képes volt az idejétmúlt, kirekesztő bináris nemi identitását, női mivoltát büszkén felvállalni.

Szegény biztos abban a naiv hitben élt, hogy szó szerint lehet értelmezni az inkluzivitást, elfogadást, véleményszabadságot meg a többi baromságot.

Rosszul hitte, nagyon rosszul.

Tudniillik az, hogy élni és élni hagyni, mára értelmezhetetlen sallang lett csupán. Elfogadni, békében hagyni, felebarátként szeretni mindazokat, akik másképp látják a világot, édeskevés. Nincs helye saját, önálló értékrendnek, gondolatoknak. Vagy velük vagy, vagy ellenük.

Már csak az a kérdés, vajon Adele megpróbálkozik minden méltóságát félredobva kanosszát járni a szivárványközösség kiengeszteléséért – annak ellenére, hogy ez még nem sokaknak sikerült–, vagy annyiban hagyja a dolgot és éli tovább bináris életét büszke nőként?

Borítókép: Adele a BRIT Awards gáláján (Fotó: YouTube/BRITs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.