Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

idezojelek

Egy egyáltalán nem különös kérés

Mi se kértünk többet Zelenszkijtől, pusztán annyit, hogy hagyja békében élni és magyarul beszélni a kárpátaljai magyarokat országának azon a részén, amely egy történelmi baleset következtében került Ukrajnához.

Cikk kép: undefined

Hogy micsoda véletlenek vannak! Éppen ma reggel sikerült Zelenszkij elnök úrnak egy olyan kijelentést tennie Magyarországgal és Orbán Viktorral kapcsolatban, ami teljesen véletlenül a magyarországi ellenzék álláspontjával van összhangban, és szintén teljesen véletlenül a magyarországi választásokba való beavatkozási kísérletnek tűnhet. Nyilván a véletlen műve az időpont is és az üzenet tartalma is.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyra becsülöm Zelenszkij elnök urat, kiválóan műveli a szakmáját. Felejthetetlen élmény volt például, amikor a színpadon, letolt alsógatyával állva, hímtagjával klimpírozott egy zongorán, az ukrán úri közönség hangos tetszésnyilvánítása közepette. 

Mondjuk, kicsit furcsa, hogy ezzel a produkcióval sikerült Ukrajna elnökévé avanzsálnia, egy kicsit olyan ez, mintha nálunk Sas Józsefből lett volna miniszterelnök, aki szintén kiváló humorista volt, de a miniszterelnöksége azért erős lett volna.

A mai napig nehéz eldönteni, hogy Zelenszkij elnök úr inkább egy szuverén ország amatőr elnöke, vagy egy kívülről megrendezett színdarab profi főszereplője, hiszen kiválóan alakítja az amerikai forgatókönyvírók és rendezők által neki írt és rászabott szerepet, és tökéletesen mondja fel a hárombetűs amerikai rendezvényszervező által a szájába adott mondatokat. 

Például azt, hogy Orbán Viktornak fogalma sincs róla, mi folyik Európában, és hogy Orbán Viktor Moszkva embere. És hogy nem kértek ők semmi különöset Budapesttől, de még azt sem kapták meg.

Hát, kedves elnök úr, mi se kértünk semmi különöset öntől, pusztán annyit, hogy hagyja békében élni és magyarul beszélni a kárpátaljai magyarokat országának azon a részén, amely egy történelmi baleset következtében került Ukrajnához. És őszintén reméljük, hogy ha a háború véget ér, sikerülni fog ezt a nem túl különös kérést teljesítenie. Mert hiába nevezi Ukrajnát Biden elnök úr délutáni szunyókálásából felriadva liberális demokráciának, enélkül bizony bajos lesz az Európai Unióba bekerülni.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 12-én hajnalban (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új alapító atyákat Európának!

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Negyvenegy bánatos szavazat

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Az amerikai birodalom hanyatlása

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A baloldal történelmi pszichopátiája

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.