idezojelek

Nem fog magyar fiatalok vére hullani Ukrajnában

Miközben a baloldalon mindent megtesznek azért, hogy Magyarországot belerángassák a háborúba, Márki-Zay Péter eminens kisdiákként szóról szóra felmondja az ukrán propagandát.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter egy veszélyes háborús uszító, ez már szinte biztos. Ahogyan az is, hogy pontosan az történt, amit Szijjártó Péter mondott néhány nappal ezelőtti videójában; az ellenzék miniszterelnök-jelöltje titokban háttértárgyalásokat folytatott az ukrán elnökkel. Nehéz lenne ugyanis bármi mással magyarázni minapi zavaros kijelentését a háborúval kapcsolatban.

Márki-Zay pécsi fórumán eminens kisdiákként szinte szóról szóra felmondta az ukrán propagandát. Emlékezhetünk Ljubov Nepop ukrán nagykövet egészen elképesztő nyilatkozatára, amiben 1848-cal és ’56-tal példálózva követelt fegyvereket Ukrajnának, és azt hogy Magyarország azonnal szakítsa meg gazdasági kapcsolatait Oroszországgal. Nos, minő meglepetés, a „kapitány” is az 1948-as és az 1956-os forradalmunkat felhozva kezdett az ukrán háborúról beszélni.

Mondjuk odáig nem ment el, hogy „szarembereknek” nevezze azokat, akik ki akarnak maradni két idegen ország háborújából, de lényegében virágnyelven, mégis valami ilyesmire utalt. Állítása szerint az igazi jó emberek, a valódi demokraták, a csillogó szemű fiatalok olaj helyett a vért választanák. Ezt Márki-Zay arra alapozta, hogy meglátása szerint Ukrajna a mi háborúnkat vívja. Mintha az országát féltő Zelenszkijt hallottuk volna.

Azonban míg az ukrán elnök kétségbeesett, túlzásokkal és történelmi tévedésekkel, illetve csúsztatásokkal megfűszerezett előadásai valahol érthetők, mégiscsak megtámadták az országát, addig Márki-Zay szájából hazugnak, hiteltelennek és (aktuál)politikailag motiváltnak tűnnek. Apropó; a baloldal jelöltje alig egy hónapja mondta, hogy nem fogja kampánytémává tenni a háborút. Ez sem sikerült neki.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És pont a fentebb részletezett okok miatt Zelenszkij Duna-parti cipőkre vonatkozó analógiáját is igyekszik az ember elengedni a füle mellett, de ha Márki-Zay Péter kezdi el a holokausztot az orosz–ukrán háború kapcsán relativizálni, attól már jogosan szorul ökölbe mind a kezünk, mind a gyomrunk. Ukrajna nem a mi háborúnkat vívja. Ukrajna a saját háborúját vívja; pontosan tudja ezt Zelenszkij és Ukrajna nagykövete, de nekik az a dolguk, hogy effajta túlzásokkal megpróbálják rávenni a világot arra, hogy fegyverekkel és légtérzárral segítsenek az országuknak.

Azok a mondatok, hogy Putyin nem fog megállni Ukrajna keleti határánál, badarságok, nincs ember, aki komolyan venné, valószínűleg maga Zelenszkij sem hiszi el, amikor erről beszél. Kivéve Márki-Zay Pétert, aki Pécsett láthatólag teljesen Zelenszkij hatása alá került, és arról beszélt, hogy Putyin az ellenségünk, Amerika pedig a szövetségesünk. Nem, kedves Péter, Putyin nem vált az ellenségünkké, Putyin Ukrajna ellensége lett, és Magyarországnak most az a feladata, hogy ezt a hatalmas katonai erővel, és atomfegyverekkel rendelkező országot ne tegye az ellenségünkké.

A magyar fiatalok nem akarják a vérüket adni Ukrajnáért, bármennyire is ezen dolgoznak a Soros György érdekeltségi körébe tartozó balliberális média és a baloldali pártok. A magyar emberek, legyenek idősek, középkorúak vagy épp fiatalok békét akarnak, és nem szeretnének meghalni egy idegen országért.

Látjuk persze, hogy a baloldalon valamiért mégis mindent megtesznek azért, hogy Magyarországot belerángassák a háborúba, és hogy elzárják a gázt, ezzel a szó szoros értelembe véve magyar emberek halálát okozva, de ez nem fog sikerülni, április harmadikán a magyarok ugyanis el fognak menni szavazni, és azok mellett fogják letenni a voksukat, akik nem akarják, hogy magyar fiatalok vére hulljon, és akik nem akarják az orosz gázcsap elzárásával tönkretenni Magyarország gazdaságát.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.