időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Menekülnének az Apró-villából

Pilhál Tamás
2022.10.01. 13:35 2022.10.01. 13:39
Menekülnének az Apró-villából

Feriék eladják a Szemlőhegy utcai haciendát. Azt a kacsalábon forgó palotát, amelyet anno a bolsevikok egy holokauszttúlélő zsidó honfitársunktól, Sebestyén Aladártól és feleségétől, Grönwald Rózától nyúltak le, s amelyet aztán – érdemei elismeréseként – kiutaltak a Rákosi-, majd a Kádár-rémuralmat végigszolgáló Apró Antal elvtársnak. Gyurcsány Ferenc már mint „üzletember” a kilencvenes években cuccolódhatott be ide, amikor nőül vette Apró Antal unokáját, s büszke tagja lett az Apró-pereputtynak. Csodálatos időszaka volt az Feri életének: akkoriban játszották át neki bagóért egykori pártállami cimborái a Szalay utcai képviselőklubot, egy balatonőszödi villát, a Motimot, a kádkőgyárat meg ezt-azt. Akkortájt lett „üzletember”. S csak bő évtizeddel később érdemelte ki új eposzi jelzőjét: a Szemkilövetőt.

A kifosztott Sebestyén Aladár unokaöccse 2007-ben azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: ez a történet nem a pénzről, hanem a morálról, az állam elmulasztott felelősségvállalásáról és az elmaradt igazságtételről szól. Pontosan. Azt már én teszem hozzá: ha a módszerváltáskor az összes bolsevik főkádert teljes vagyonelkobzással, (minimum) börtönnel és a politikai életből való kitiltással kínáltak volna meg, hamarabb egyenesbe került volna szép hazánk. Harminc évünk ráment a posztkommunista Apró-félék dáridójára.

Szóval most végre szabadulnának az ebül szerzett luxusvillától Gyurcsányék. Pedig úszómedencét, szaunát, szoláriumot és liftet is építettek bele – csupa olyasmit, ami a nép egyszerű gyermekeinek puritán életéhez nélkülözhetetlen. Hogy miért adják el, azt nem árulta el a Feri. Fölteszem, azt gondolják, ha kivakarják magukat az Apró-villából, s új palotából vezénylik a magyarországi ügynökbaloldalt, megtisztulnak. Tán azt képzelik, akkor elfeledjük, honnan érkezett ő meg a neje.

El kell keserítsem a csapatot. Akárhova költözködnek, Gyurcsány és Dobrev mindörökre ugyanazok maradnak: „Apróék a zabrált villából”. Ágnes asszony is hiába mosta rongyát a patakban, az örökké véres maradt.

Borítókép: Gyurcsányék Szemlőhegy utcai villája (Fotó: Ripost)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.