A vélemény szabad, de csak ha kedvez a liberálisoknak

Biden szerint Trump nem őszinte és nem visel maszkot.

2020. 10. 13. 17:44
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Cleveland, 2020. szeptember 30. Joe Biden demokrata párti elnökjelölt beszél az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trumppal az ohiói Cleveland város Case Western Reserve egyetemén rendezett elsõ elnökjelölti vitájukban 2020. szeptember 29-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo Fotó: Jim Lo Scalzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi Magyarországon nagyon jól ismerjük azt az érzést, amikor a nyugat-európai elit a hazánkat eláruló, Brüsszelbe rohangáló magyar ellenzék hazugsággyűjteményét piedesztálra emelve akarja megmondani nekünk, mit kellene gondolnunk az egyébként kétharmados többséggel megválasztott nemzeti kormányunkról. Feltételezik ugyanis, hogy mi, magyarok képtelenek vagyunk megalapozott politikai döntéseket hozni – más oka egyszerűen nem is lehet annak, hogy egy hangos és rettentően káros, lila ködbe burkolózó kisebbségtől eltekintve mindenki belátja, milyen károkat okoz hazánknak Věra Jourová bizottsági alelnök alaptalan támadássorozata. (Meg persze a sajtószabadság totális hiánya is akadályozza a magyart, hogy értelmes, a liberálisok számára is elfogadható véleményt alkosson az Orbán-kormány tevékenységéről. Erre azonban kár is lenne e helyütt pazarolni a karaktert, a cseh biztos asszony jelentésének professzionalitását ugyanis a jelen sorok írójának nem célja megugorni.)

Valami hasonlót érezhet most az egyszeri amerikai szavazópolgár is azok után, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt egy minapi interjúban azt találta mondani:

nagy baj van az emberek memóriájával, amiért úgy gondolják, most jobban élnek, mint négy éve, az Obama-adminisztráció idején.

A kínos válasz azután bukott ki a demokrata politikusból, hogy egy helyi televízió riportere szóba hozta az amerikai Gallup közvélemény-kutató cég legfrissebb felmérését, miszerint a válaszadók 56 százaléka szerint jobb helyzetben vannak most, mint négy évvel ezelőtt. A megkérdezetteknek csupán 32 százaléka vélte úgy, hogy rosszabbul él, mint négy éve.

– Miért szavazzanak Önre az emberek, akik úgy érzik, ma jobban élnek a Trump-adminisztráció alatt? – tette fel a kérdést a riporter. – Nos, nem kellene ezt gondolniuk – válaszolta a demokrata elnökjelölt. Ezt követően Joe Biden nem adta fel a magyarázkodást, felvetette például, hogy Donald Trump nem őszinte az emberekkel. Ráadásul maszkot sem visel.

Feladta tehát a leckét a demokrata elnökjelölt a tömegtájékoztatás által megbénított átlagembernek: mégis miért kéne azért Trumpra szavazni, mert most jobban élnek, mint amikor Álmos Joe Barack Obama oldalán ült az alelnöki székben?

Egyébként emlékszünk még arra, amikor a Reuters hírügynökség felmérése egy nappal (!) a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt úgy találta, kilencven százalék (!) az esélye annak, hogy Hillary Clinton nyer Trumppal szemben? Nos, nagy kár, hogy Biden és pártja éppen annak a közvélemény-kutatásnak hitt.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.