Az HBO ocsmány húzása

A kereskedelmi tévé az erdélyi magyarok elárulásának napján mégis leadta a magyarellenes, hazug „hőskölteményt”.

Bódi Ábel
2020. 12. 06. 16:15
null
Román szurkoló provokációja a Magyarország–Románia Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, 2015-ben Fotó: MTI–Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jaj, hát mit kell itt lázadozni állandóan? Mi ez az ellenforradalmári, drámai hevület? Hát csak egy egyszerű műsor, amit az néz meg, aki akar! Az HBO román etűdje nem számottevő, hadd menjen, ne nézz oda, minek kapcsolsz oda!” – Ismerős ugye? Kérdezzünk vissza az ilyen károgóknál, vajon szeretnék-e, ha a kacsamájas szendvicsükbe valaki csak késhegynyi madárürüléket tenne?

Trianon centenáriumi évfordulóját rójuk, a századik rovátkát a feltámadás jegyében írt irredenta füzetünkbe. Lassan vége a duplahúszas évnek, reménykedhetnénk a csodában, hogy tán majd jövőre minden jobb lesz. De nem, nem pihenhetünk meg! Ukrajnában sosem látott magyargyűlölet tombol, keleti szomszédaink pedig ünneplik az árulással lopott vagyont. Persze utóbbi annyira undorító és hitvány, hogy a kötelező politikai lépéseken kívül jobb, ha elnézően legyintünk, hiszen az ilyen módon szerzett javaknak csak az örül, aki annyira félkegyelmű, hogy fel sem fogja tetteinek a súlyát. Miért bántanánk a balgát, ha saját magát teszi nevetség tárgyává azzal, hogy a lopott lovon takarja a billogot?

Ne bántsuk a szegény román politikust, hisz nem tudja, mit cselekszik! Ő, az egyszeri móc, tényleg elhiszi, hogy Erdély öröktől fogva, isteni rendelés szerint dák territórium. Szíve joga. Mi tudjuk a dolgunkat: biztosítani határon túl rekedt testvéreinknek a jobb élet reményét és lehetőségét, s az igazságtalanság elleni politikai és gazdasági küzdelmekből jottányit sem engedni. Mert volt, amikor ezt elfeledtük! Tizenhat éve, december 5-én megtagadtuk saját testvéreinktől a segítő kezet. Mert tizenhat éve is ugyanaz a nemzetellenes politika uralkodott a – most szerencsére ellenzékben lévő – „honatyák” körében, mint éppen ma.

De eltelt tizenhat hosszú év. A frontvonalak áthelyeződtek a média minden színterére, legyen szó televízióról, közösségi médiáról, vagy internetes „tévékről”. A román kultúrharc pedig nőttön nő. Azt hihettük, hogy az egyik legnevesebb kereskedelmi tévécsatorna, a magyarországi HBO meghátrál, és mégsem vetíti le a Mária román királyné című eposzát december elsején, a nagy román egyesülés évfordulóján. Örültünk még itt, a Magyar Nemzet hasábjain is. Erre jött az arculcsapás.

December ötödikén, az erdélyi magyarok elárulásának undorító, szégyenteljes napján, fő műsoridőben adta le ezt a hányingert keltő, undorító, magyarellenes, hazug „hőskölteményt”. Szinte látom magam előtt a honi HBO műsorszerkesztőit, akik a november 30-i értekezletükön azt gondolták, hogy no, most jól átvertek minket…

Miért is bíznánk egy profitvezérelt és politikailag a liberális-baloldali narratíva átadásában elkötelezett médiaszolgáltatóban? Talán mert van bennünk némi jóérzés és öröm akkor, amikor azt látjuk, hogy megbékél a világ, nem vetítenek ilyen ocsmányságot december elsején. Majd eljön az ötödike, és a kés, amiről azt hittük, hogy mégsem szúrták belénk, iszonyatos fájdalommal tudatja, hogy milyen mélyen is jár: fordult egyet a szívünkben. Mondjuk le a csatornát, és húzzuk ki ezt a pengét! Messze még a Keleti-Kárpátok bérce.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.