A CFD kereskedés világa könnyen érthetően (X)

Bár sokan ismerik a részvény- és alapkereskedelmet, a CFD (Contract for Difference) sok háztartás portfóliójában továbbra is ritkaságnak számít. Ez a cikk bemutatja az alapjait ennek a sokoldalú kereskedési formának, amely lehetővé teszi felhasználói számára, hogy egy egész világnyi alternatívát fedezzenek fel a valutáktól az alapokig.

2024. 07. 31. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nehéz év után a gazdaság számára 2024 szelei többnyire pozitív irányba fújtak. Azok számára, akik tovább szeretnék bővíteni befektetési portfóliójukat, a CFD kereskedés népszerű alternatívát kínál a hagyományos részvények és alapok mellett.

Röviden a CFD jelentése „Contract for Difference” – egy származtatott eszköz, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy árucikkek, részvények, indexek, alapok és valuták árváltozásaira spekuláljanak. Ahogy a „CFD” kifejezés is sugallja, az értékfejlődés különbsége határozza meg, hogy a befektető pénzt keres-e vagy sem a kereskedési időszak alatt. 

A helyes kimenetel megjóslása

Például azok, akik úgy gondolják, hogy az arany értéke emelkedni fog, befektetnek bele, míg azok, akik spekulálnak arra, hogy csökkenni fog, eladják. Ha az ár emelkedik, az aranybefektetők megkeresik az értékkülönbséget a kereskedés nyitási és zárási pontjai között. Ezzel szemben az eladó elveszíti az ekvivalens értéket. Például, ha az arany értéke 10 százalékkal emelkedik ezen időszak alatt, a vevő 10 százalékos nyereséget kap míg az eladó 10 százalékos veszteséget szenved el.

Ami érdekes a CFD kereskedésben, hogy mindkét irányban egyformán működik. Ha egy árucikk értéke csökken, az eladó az értékkülönbségből nyer. A CFD kereskedés mindig két fél között zajlik, és szükség van mind egy vevőre, mind egy eladóra. Az AvaTrade eszközei automatizálják ezt a folyamatot a felhasználóik megbízásai alapján.

Egy megbízható kereskedelmi platform fontossága

Ahhoz, hogy valaki elkezdhesse a CFD kereskedést, szüksége van egy megbízható és jól működő kereskedési platformra, amely folyamatosan és azonnal valós idejű frissítéseket küld arról, hogyan teljesítenek az érdeklődésre számot tartó eszközök. Emellett elengedhetetlen a kiváló elemző eszközökhöz való hozzáférés is, amelyek segítenek eldönteni, hogy vételről vagy eladásról van-e szó.

Az AvaTrade, amely 2006 óta vezető szereplő az online kereskedésben, mindezt és még sok mást is biztosít. A cég víziója, hogy könnyűvé és elérhetővé tegye a felhasználói számára a megbízható és innovatív környezetben történő kereskedést és befektetést. Ma több mint 400 000 regisztrált ügyféllel rendelkezik, és havonta több mint kétmillió ügyletet bonyolít, több mint 60 milliárd dollár összértékű havi kereskedési volumennel.

Az AvaTrade-nél való regisztrációval a felhasználók hozzáférhetnek a világ vezető kereskedési platformjaihoz, lehetővé téve számukra, hogy csúcskategóriás elemző eszközöket használjanak a piaci mozgások előrejelzésére. Ezek a platformok közé tartozik az MT4/MT5, a WebTrader, az AvaTradeGO alkalmazás és az automatizált kereskedési platformok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az előre beállított eladások végrehajtását. Mindezek mellett minden felhasználó hozzáférhet online kurzusokhoz és első osztályú ügyfélszolgálathoz.

A CFD kereskedés első pillantásra bonyolultnak tűnhet, de valójában meglehetősen egyszerű. Azok, akik úgy vélik, hogy egy eszköz értéke növekedni fog, vásárolnak, és ha igazuk van, nyereséget kapnak a kereskedésből, míg azok, akik tévesen spekulálnak, elveszítik az ekvivalens értéket. Egyszerűen fogalmazva, az AvaTrade segítségével minden piaci mozgás sokkal könnyebben előrejelezhető lesz.

További olvasnivalóért nézze meg a Magyar Nemzet gazdasági rovatát. (X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.