„Festői panoráma, lokális slow food, hagyományos értékek” - Natura hill - Zebegény

A teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a Dunakanyarra, egyetlen kávét itt meginni maradandó élmény.

Borbély Zsolt Attila
2021. 11. 10. 18:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát medencében van néhány olyan kivételes adottságú, Isten-áldotta, csodálatos hely, ahol egy vendéglátóegység sikerének alapja lehet a kilátás. Nyilván ez nem elég, mellé kell tenni komoly munkát, kreativitást, marketingerőt, de az idilli környezet, a fenséges panoráma olyan vonzerő, mely sokakat rávehet arra, hogy akár többszáz kilométert is utazzanak az élmény kedvéért.

Ide sorolnám a Bálványos Resort Hotelt a maga három éttermével és wellness központjával, a Majtényi Présházat a Balaton déli partján, a Laposa borteraszt az északi parton, a sümegi Terazza éttermet, a szigligeti Villa Kabalát, s sor még folytatható, de nem hiányozhat belőle a Natura Hill nevű létesítmény Zebegényből, mely elképesztő kitettségű, mindent egybevetve egyedülálló intézmény a település volt szőlőshegyén.

A teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a Dunakanyarra, egyetlen kávét itt meginni maradandó élmény. Miként honlapuk írja: „festői panoráma, lokális slow food, hagyományos értékek, megújuló technológia, ökológiai szemléletű birtok, aktív pihenés, jó élet.

A terasz bútorzata megnyerő, az egész épület harmóniát, nyugalmat sugároz. A beltér elegáns, esztétikus. A világítótesteket üvegbutykosokból alakították ki, az egyik falon farácsos, tükrös polc, rajta zöld növények és vállfára akasztott kulináris szaklapok. Hajópadlót imitáló csempe, könyvpolc könyvekkel. Otthonos, meghitt, vendégmarasztaló atmoszféra.

Kreatív, igényes magyar és nemzetközi gyökerekből táplálkozó konyhát visznek. Állandó étlap nincs. Mint a honlap írja, a két hektáros birtokon a geotermikus fűtöttségű épületeken kívül találunk még közel fél hektáros levendula mezőt, valamint hetven különböző gyógy- és fűszernövénynek otthont adó bemutató kertet. 12.00 és 14.00 órai kezdettel 3 fogásos bisztró-menüt, 19.00 órakor 4+1 fogásos degusztációs vacsoramenüt kínálnak. Ebéd és vacsoraidőn kívül a szomszédos gazdák finomságaiból rendelhetünk kóstolót. Séfek: Szilvási Mihály és Angeli Mátyás.

Közel félszáz értő kézzel összeválogatott, elsősorban magyar bort kínálnak, melyek zömét kimérik decire is. Szűk, de igényes a töményválaszték. A legjobb magyar főzdék egyikének, a Monyónak a söreit tartják. Kiemelendő a kommersz, nagyipari italok teljes hiánya. Kevés annál becsülendőbb dolog van a vendéglátásban, mint amikor egy étterem üzemeltetője elvi okokból lemond a nagyipari sörök és üdítők által garantált haszonról.

Az árak értékarányosak. Ebéd 8800, vacsora 9800 forintba kerül, a kóstolótál 2900 forint. 15% felszolgálási díjat számolnak fel. Tény, hogy a kiszolgálás első osztályú. Az üzletvezető s a felszolgálók egyaránt kommunikatívak, motiváltak, kedvesek, közvetlenek. A visszajáró vendégkör kialakulásához ez nagyban hozzájárulhatott.

Ottjártunk idején, 2021 októberének közepén, fogadófalatként ízletes, jó állagú mangalica rillette-et kaptunk korrekt, helyben sült bagettel, amiről azt is elmondták őszintén, hogy mirelitből készült. A birses fodroskel leves ízletes, jó egyensúlyú bemelegítő fogásnak bizonyult. Megelégedésünkre szolgált a szép színű és jó ízű báránynyak is, amit sült padlizsánnal, halvamorzsával, rózsaszirmokkal, sült paprikás mazsola-lekvárral és pecsenyemártással kínáltak. Desszertünk korrekt mák clafoutis volt, ribizlilekvárral és máktextúrákkal (mákropogós, -krém és -morzsa).

A Natura Hill rabul ejtett minket is. Alig telt el két hét a látogatásunk óta, de bármikor örömmel térnénk vissza, különösen, hogy garantáltan más ételsorral várnának.

Elérhetőségek:

Natura hill vendégház és étterem

Zebegény, külterület (Zebegényből Szob irányába kell tovább haladni a 12-es főúton, a ahonnan a Márianosztrai útra kell letérni)

Telefonszám: +36 30 599 5732

Honlap: https://naturahill.hu

E-mail-cím: [email protected]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.