Ahogy összeforrott Somló neve a juhfarkkal, Tokajé a furminttal, Csopaké az olaszrizlinggel, Soproné a kékfrankossal, úgy vált az tiszai halászlé szinonimájává Szeged és a dunaié Baja. Akkor is, ha mindkét változatot főzik nemcsak a két folyó mentén, hanem országszerte. S próbálja valaki egy mohácsinak azt mondani, hogy bajai halászlét főz, nem lesz barátságos a válasz. Ezzel együtt Baja méltán viseli a halászlé fővárosának büszke címét. A bajai halászléfőző fesztivál az ország egyik legnépszerűbb gasztronómiai programja, több száz bogrács alatt ég a tűz, tíz-húszezer adag halászlé fogy, a hangulat fergeteges. Baja az a hely, ahol nemcsak a patinás csárdákban, a Potykában, a Vizafogóban vagy a Sobriban kínálnak halászlevet, de még a város szívében működő borbárban is, igaz csak rendelésre.
S ezennel helyben vagyunk.