időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Márciusban kezdődik a futballjövő

MTI
2002.02.01. 00:00

Márciusban rajtol a Bozsik-program, amelynek célja, hogy minél több gyerekkel megszerettesse a labdarúgást, és megteremtse a minőségi képzés feltételeit.
Az MLSZ elnöksége tegnapi ülésén elfogadta a kormánytól kapott 5,2 milliárd forint felhasználására tett javaslatot. A Pénzügyminisztériummal heteken belül aláírják az erről szóló szerződést, akkor pontosítják a felügyeletet ellátó kormánybiztos feladatát is.
Az elképzelések szerint közel 1100 település részesül az összegből, valamennnyi 560-560 ezer forint értékben kap labdákat, mezeket, kapukat; a programban részt vevő edzők havonta harmincezer forint jövedelemkiegészítést vehetnek fel. A fennmaradó pénzt a 92 megyei alközpont létesítményfejlesztésre fordítják. Mezey György, az edzőképző központ igazgatója kijelentette: március végéig 60, két év múlva 200 ezer utánpótlás-korú játékosnak kell szerepelnie a klubokban.
Jelenleg 30 ezer igazolt fiatal futballistát tartanak nyilván.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.