időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

A Kaposvár a BL-be jutás jogáért küzd

Sütõ-Nagy Zsolt
2002.02.13. 00:00

Már akkor hatalmas bravúrt vitt véghez a Kaposvár férfi röplabdacsapata, amikor az Élcsapatok Kupája csoportküzdelmei során az élen végezve a legjobb nyolc közé jutott, ám Demeter György vezetőedző nem elégszik meg ennyivel és megcélozta a négyes döntőt. A fináléba kerüléshez a Knack Roeselare-t kellene felülmúlni. A belga csapat roppant erős, tavaly a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott. A Kaposvár, ha ilyen sikerről egyelőre nem is álmodhat, a továbbjutással nem csupán újabb szenzációt okozna – magyar klubcsapat nemzetközi kupában 1977 óta nem szerepelt a négyes döntőben –, de egyúttal belépőt szerezne a következő BL-sorozatba.
– Egyelőre korai a Bajnokok Ligájáról álmodozni, hiszen még nem jutottunk tovább, aztán itthon sem lesz könnyű megvédeni a címünket. Ha mindez sikerül is, akkor sem biztos, hogy tudjuk vállalni az indulást – jegyezte meg Demeter György az utolsó, hétfő esti hazai edzést követően. – A BL-szerepléshez jelentős szponzorokat kell igazolni az európai szövetség felé, és ez sem egyszerű feladat. Most a legfontosabb, hogy a szerdai belgiumi találkozón olyan eredményt érjünk el, amely után marad esélyünk a jövő keddi kaposvári visszavágóra.
A szakember szerint nem az a legfontosabb, hogy mennyi játszmát nyer idegenben együttese, még 3:0-s vereség esetén is lehet fordítani, ha csak szoros szettekben marad alul a Kaposvár.
– Nyugodtak csak akkor lehetünk, ha győzünk Belgiumban, de ez kisebb csoda lenne – folytatta a vezetőedző. – Több mérkőzésük videofelvételét is sikerült megszerezni, és ez alapján egyértelmű, hogy nem legyőzhetetlen a Roeselare, de csak akkor sikerülhet ez, ha képesek vagyunk a maximumot kihozni magunkból. Nagyon stabil az alapjátékuk, de a kaposvári alacsony csarnokban a nyitásainkkal elbizonytalaníthatjuk őket.
Az esztendő egyik legfontosabb erőpróbájára azonban nem készülhetett nyugodtan az együttes, mert a múlt héten vírtusfertőzés söpört végig a játékosokon, s egy-két napot majdnem mindenki kihagyott.
– Igyekszem mindennek a jó oldalát nézni, így ebben az esetben annak örülök, hogy nem ezen a héten ért bennünket a betegséghullám – teszi hozzá Demeter György. – Leginkább a kínai légiósunk, Vang Csi sínylette meg a vírust, ő napokig magas lázzal feküdt és nem tudom, még mennyire szedte össze magát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.