időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Légiparádé rúddal

2002.02.08. 00:00

-ATLÉTIKA-
A Budapest Sportcsarnok leégése miatt az atléták már három éve visszakényszerültek az olimpiai csarnokba, ahol a hetvenes években számos rangos nemzetközi fedett pályás viadalt rendeztek. Itt bonyolítják le szombaton az Enternet-kupa nemzetközi versenyt, ahol a csarnok szűk lehetősége miatt csak három férfi- és négy női versenyszámot rendeznek.
Az atlétagála kiváló alkalom lesz legjobb versenyzőink számára, hogy teljesítsék a kiküldetési szintet a március elejei bécsi Európa-bajnokságra. Eddig ez öt atlétánknak sikerült, két hétpróbázónk pedig meghívottként vehet részt a kontinensbajnokságon. A délután fél háromkor kezdődő műsor fénypontja a női rúdugrás, amelyen a fedettpályás világbajnok német Nastja Ryshich is indul, aki már négy és fél méterig jutott. Riválisa lehet a bolgár Tanya Koleva, legjobbja 443 centiméter. Távolugrásban tavaly a világbajnokságon 4. helyet elérő Vaszi Tünde a téli idényben csak rúdugrásban versenyez. A múlt héten 410 centimétert ugrott, s így már csak tíz centi hiányzik ahhoz, hogy kiharcolja a bécsi szereplést. Ezért küzd 60 méteres síkfutásban Szabó Enikő is, aki egy századra már megközelítette a kiküldetési szintet (7,40). A Magyar Atlétikai Szövetség vezetői remélik, hogy utoljára rendeznek nemzetközi viadalt az olimpiai csarnokban, jövőre már nagyszabású gálát tarthatnak az új sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.