időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Éles fegyverekkel mennek a magyarok Eszékre

BuL
2013.07.22. 04:55

A juniorok már hétfőn, míg a felnőttek szerdán kezdik meg versengésüket a puskások és pisztolyosok eszéki, 25, 50 és 300 méteres Európa-bajnokságán, amelyen 24 fős magyar csapat vesz részt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy a válogatott foghíjas, de jól felkészült, s úgy gondolja, hogy a versenyzők jó formában várják a kontinensviadalt. „Több számban nem indítunk csapatot, mert csak olyan lövőt akartunk szerepeltetni, aki idén már bizonyította, hogy nemzetközi szinten is megfelelő eredményre képes” – mondta a kapitány.

A szakember, aki február végén vette át a nemzeti csapat irányítását, nem érmekben gondolkodik, ám azt jelezte, hogy elsősorban Sidi Pétertől, illetve a női pisztolyosoktól lehet dobogós vagy éremhez közeli helyezéseket várni. „Sidi Péter klasszis versenyző, így ő akár öt számban is kiugróan teljesíthet” – mondta a kapitány a komáromi sportolóról, aki két éve, a legutóbbi Eb-n az olimpiai számban, a kisöbű sportpuska összetett versenyében győzött, míg 300 méteren összetettben és standard puskával is második lett.

A női sportpisztolyosok – Nemes Adrienn, Babicz Sára és Tobai-Sike Renáta – a kapitány szerint szintén képesek lehetnek jó eredményre egyéniben és csapatban is, még úgy is, hogy az olimpián hatodik Csonka Zsófia sérülés miatt nem lehet velük.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.