időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Lisztes több magyart szeretne a Fradiba

csitK
2013.07.22. 12:19

Az egykori válogatott irányító jelenleg az NB III.-ban játszik, emellett játékosmegfigyelőként és utánpótlásedzőként is dolgozok a zöld-fehéreknél.

Lisztes még ma is emlékszik arra a pillanatra, amikor a Werder Bremen játékosaként keresztszalag-szakadást és porcsérülést szenvedett: „Amikor hozzám került a labda, eldönthettem, hogy továbbpasszolom, vagy megtolom két ember között, és ez utóbbi történt. Az ellenfél játékosa a vállával meglökött, én pedig rosszul érkeztem a földre, és megtörtént a baj” – mondta a játékos a Sportklub hétfő este képernyőre kerülő Dodzsem 62 című műsorában.

A brémaiakkal kupát és bajnokságot is nyerő labdarúgó egy év szünet után, 29 évesen tért vissza Németországban, ám gyorsan hazajött, és ahhoz a Ferencvároshoz igazolt, ahol a kilencvenes években sztárként ünnepelték. A 49-szeres válogatott kiválóságnak azonban a sérülés miatt már nem sikerült megismételnie a korábbi sikereket. „Sajnos a térdem azóta sem jött rendbe teljesen. Meccsek előtt gyakran szedek gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, de még így is előfordul, hogy a hatvanadik perc után már nem tudok futni, és napokat ki kell hagynom. Ezt egy nagyobb klubnál nem tehetném meg” – árulta el.

A jelenlegi soroksári játékos emellett gyerekeket edz és játékosmegfigyelőként dolgozik a Fradinál, ahol véleménye szerint több magyar focistára lenne szükség. Ahogy Lisztes fogalmaz: „Természetesen megvan a kényszer, hogy a csapat jól szerepeljen a nemzetközi mezőnyben és megfelelő eredményeket produkáljon, de mégis, arra is kellene törekedni, hogy minél több honi focista férjen be a zöldek keretébe.”

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.