Ürülékkel dobálóztak a feldühödött ultrák

Az olasz bajnokság hétvégi fordulójában a Juventus a Napolit fogadta, ez arrafelé garancia a balhéra.

MNO
2013. 11. 12. 0:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „lelátók meccsét” a torinói csapat szurkolói vezették fel, mikor azt skandálták: „a Vezúv lávája pusztítson el titeket!” Ezt később egy koreográfiával is megtoldották, kifejezve déli vetélytársuk iránti ellenszenvüket.

Az északolasz csapatoknál nem ritka jelenség, hogy szurkolóik a déli országrészt becsmérlik. A Juventusnak is volt már ebből problémája, de a pár fordulóval ezelőtti Genoa elleni meccsen történt szurkolói rigmusokért csak felfüggesztett büntetést kapott a klub. Valószínűleg az olasz szövetség ezt a megmozdulást már tényleges szektorbezárásokkal, illetve komolyabb pénzbüntetéssel fogja honorálni.

Nem kell félteni azonban a Napoli ultráit sem, akik a kezük ügyébe akadó tárgyak mellett többek között ismeretlen eredetű ürülékkel megtöltött zacskókkal dobálták a meg a Juve szurkolóit. Ezután több hazai szurkolót is kórházba kellett szállítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.