Elszomorító kavarás Schumacher állapota körül

Egy volt F1-versenyző szerint már nincs veszélyben Michael Schumacher élete. Azonnal reagált Sabine Kehm.

BuL
2014. 01. 04. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl van az életveszélyen Michael Schumacher – állítja egyik barátja, a korábban maga is F1-versenyző Philippe Streiff. „Nem vagyok orvos, csak azt ismétlem, amit Gerard Saillant-tól hallottam – idézte a Telegraph brit lap. – Gerard Saillant (sebész, a Schumacher család közeli barátja) azt mondta, súlyos az állapota, de már nincs veszélyben az élete, hála Istennek.”

A kórház egyelőre nem erősítette meg Streiff szavait, a Bild német lap riportere pedig a Twitteren azt írta, Schumacher menedzsmentje szerint Streiff állítása nem igaz. Így is sok a találgatás Schumi állapota körül...

A korábbi hétszeres Forma–1-es világbajnok hatodik napja fekszik a grenoble-i klinikán élet és halál között, miután vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett Méribelnél, ahol eredetileg a születésnapját ünnepelte volna családjával és barátaival.

Változatlanul kritikus, bár stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt Michael Schumachernek – ezt a helyzetjelentést menedzsere, Sabine Kehm adta szombaton, közleményében hangoztatva, hogy minden más információ, amely nem közvetlenül Schumacher orvosaitól vagy a német sportember menedzsmentjétől származik, „érvénytelen és tisztán spekuláció”. Kehm hozzátette, hogy Schumachernek a bukósisakján a baleset idején is viselt fejkameráját a család átadta a vizsgálatot végző hatósági embereknek. A fejkamera létezéséről a nyilvánosság csak pénteken szerzett tudomást. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy Schumacher sisakja eltört, amikor a sportember feje egy sziklának csapódott. Egyelőre nem tudni, hogy a kamera rögzítette-e Schumacher esését, s ha igen, használható minőségű felvételek maradtak-e fenn.

Philippe Streiff maga is F1-es versenyző volt, 53 nagydíj alatt 11 pontot szerzett. Az 1989-as szezon előtti teszten azonban olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy örökre tolószékbe került.

Magát a Schumacher-balesetet a helyszínen próbálta meg rekonstruálni egy újságíró, fejkamerával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.