Feljöttünk ötgólos hátrányból, mégis kikaptunk

Vereséggel kezdte szereplését az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott.

TK
2014. 01. 03. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok jutottak gyorsan kétgólos vezetéshez, de a csehek fordítottak, és onnantól gyakorlatilag végig kézben tartották a mérkőzést. Az első játékrészben ötgólos hátrányban is volt a magyar együttes a nem túl hatékony védekezés és a kihagyott ziccerek miatt, ezzel együtt a különbséget a szünetig kettőre sikerült csökkentenie.

A második játékrész kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a magyarok 22–22-nél egyenlítettek, majd egy-két góllal vezettek a csehek, de 27–27-nél újból lehetőség volt a fordításra. A hajrában azonban megint a csehek játszottak koncentráltabban.

„Az első félidővel nem vagyok elégedett, a védőjátékunk nem működött megfelelően, kellően kollektívan. Támadásban sok ziccert kihagytunk, ráugrottunk a kapusra. Ebben a felállásban ez volt az első mérkőzésünk, szünet után felvettük a ritmust, de a végjátékban alulmaradtunk. A következő két mérkőzésnek és az Eb-ig hátralévő további edzéseknek is megvan a feladata, azért dolgozunk, hogy erőn felül teljesítve továbbjussunk a csoportból” – mondta a magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldalának Mocsai Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya.

„Elég sok hibával játszottunk. Sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem működött jól. Sokkal koncentráltabban kell játszanunk, hogy bizonyítsuk, többre vagyunk képesek” – nyilatkozta Ancsin Gábor.

„Felkészülés közben vagyunk, de látszott. Védekezésben és támadásban is többet kell nyújtanunk. Jobb teljesítménnyel tudunk csak nyerni, és a közönséget is kiszolgálni” – mondta Lékai Máté.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország – Csehország 28-29 (13-15)
Gyöngyös, játékvezetők: Nikolov, Nacsevszki (macedónok)
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2

Magyarország: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 3, Császár 6, Gulyás, Harsányi 2 (1), Ilyés, Iváncsik G. 2, Lékai 3, Mocsai 3, Nagy K. 1, Schuch 1, Putics 3, Szalafai, Szöllősi 3, Vadkerti, Varsandán, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Csehország: Mrkva, Štochl (kapusok), Babák, Bečvář 3 (2), Horák 7, Hrstka 2, Jícha 5, Jurka 4, Kasal, Kubeš, Mráz 3, Šindelář, Sklenák 2, Sobol 1, Stehlík 1, Vanco 1. Szövetségi kapitány: Vladimír Haber, Jaroslav Hudeček.

Fehéroroszország  – Lengyelország 29-28 (13-16)

A további program:
szombat, 2. forduló:
Magyarország – Fehéroroszország 13.00
Csehország – Lengyelország 15.15

vasárnap, 3. forduló:
Fehéroroszország – Csehország 10.45
Magyarország – Lengyelország 13.00

A magyar válogatott a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd egy csoportban a jövő vasárnap kezdődő kontinenstornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.