Kritika helyett átlövés kellene Nagy Lászlótól

Az Eb-től távol maradó klasszis nem ment neki a kapitánynak, de elmondta a véleményét, amivel nem értünk egyet.

Deák Zsigmond
2014. 01. 21. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan olyan túl sokféleképpen nem értékelhetik a férfikézilabda-Európa-bajnokság hétfő esti középdöntős dán–magyar mérkőzését, a fősodor szerint papírforma eredmény született a 28-24-es vereséggel , a mieink tisztességesen helyt álltak, a klasszis rivális pedig annyit adott ki magából, amennyi kellett a sikerhez. A témával eleve kiemelten foglalkozunk, ezért ez az írás csak azért született meg, mert Nagy László, a sportág hazai zászlóshajója Twitter-bejegyzésében a következőket kürtölte világgá: „Nem értem, hogy Ancsin Gábor miért nem volt a pályán 20 percig a második félidőben.”

Természetesen a harminckét éves klasszisnak joga van megfogalmaznia a véleményét, kételyeit, mint ahogyan más portáloknak is ezt a mondatot úgy aposztrofálni: Nagy nekiment Mocsai Lajosnak! Mi pedig most ahhoz vindikáljuk a jogot, hogy elmondjuk: úgy véljük, Nagy Lászlónak nincs igaza, de nem történt semmiféle szenzáció sem. Persze a kattintások sokat számítanak...

Nagy László felnőtt ember, aki tudja, mit csinál. Bizonyára tudta akkor is, amikor 2009 és 2012 között „jegelte” a magyar válogatottságát, majd miután Barcelonából végül mégis Veszprémbe szerződött, a londoni olimpiára reaktiválta magát. Szó se róla, az ötkarikás negyedik helyből alaposan kivette a részét. A mostani Eb-meccsekből már kevésbé, hiszen lábsérülése miatt (amivel klubszinten decemberben még játszott, s január végén újra fog) lemondta a szereplést. Ezek után minimum nem elegáns kritizálni, ráadásul hitünk szerint Mocsai jól döntött, amikor nem kockáztatott, s a térdsérülést szenvedett Ancsint pihentette. A dánok a Szeged átlövőjének további játékával is megvertek volna minket, akkor lépnek a „pedálra”, amikor akarnak, viszont Ancsin így nagyobb eséllyel játszhat jól szerdán az osztrákok ellen, ahol az első nyolcba (hatba) kerülés a tét.

Hogy Ancsin helyett a szakvezető fia, Mocsai Tamás volt pályán, akivel Nagy László a nyártól klub-, ráadásul vetélytárs lesz Veszprémben, hiszen egy poszton szerepelnek? Odáig nem mennénk, hogy arra gondolnánk, Nagy ezért írt a Twitterre. Arra viszont igen, mindenkinek az lett volna a jobb, ha bármilyen szándékú kritikája helyett inkább az átlövéseivel öntötte volna formába a véleményét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.