Még hónapokig kómában lesz Schumacher?

Uwe Kehler neves idegsebész szerint már az is bravúr volt, hogy stabilizálni tudták a volt pilóta állapotát.

TK
2014. 01. 03. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy ilyen súlyos trauma után két-három hetet várni kell, mielőtt felébresztik a pácienst a kómából – idézte a Bild Kehlert. – Ám maga a folyamat napokba, hetekbe telhet, ennyi idő után nyithatja ki a szemét, és az sem biztos, hogy egyáltalán sikerül teljesen felébreszteni. Ebben az esetben hónapokat kell várni. Az ilyen esetekben az első órák, napok nagyon fontosak abból a szempontból, hogy az agyi vérzés csillapszik vagy esetleg továbbra is erősödik. Ha túljutunk az első három-négy napon, kicsit fellélegezhetünk, de arról, hogy túléli-e, még valóban korai lenne jósolgatni. Ha továbbra is változatlan marad az állapota, elkezdődhet a felébresztési folyamat” – olvasható az NSO.hu-n.

Philippe Decq párizsi agysebész szerint a harmadik hét lehet a sorsdöntő. „Egy ilyen baleset után, ha eltelik három hét, és a beteg nem mutatja felébredés jeleit, a prognózis nagyon rosszra fordulhat” – mondta a Radio Monte-Carlónak a professzor.

A vasárnap síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett Schumacher állapota a keddre virradóra éjszaka elvégzett műtét, a korábbi F1-es pilóta fejében kialakult hematoma eltávolítása óta változatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.