Meskó Zoli visszakerült a topliga vérkeringésébe

A temesvári születésű puntert az NFL-ben szereplő Cincinnati Bengals igazolta le.

TK
2014. 01. 01. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves Meskó Zoltánt a 2010-es játékosbörzén a New England Patriots szokatlanul magasan, már az 5. körben elvitte, az együttessel 2011-ben még a Super Bowlt is megjárta.

Magas fizetése miatt azonban a New England a szezon előtt nem tartott rá igényt (az újonc Ryan Allen a magyar rúgó 1,3 millió dolláros fizetésének harmadáért tudott alig kevesebbet nála), így az úgynevezett waiverlistára tették.

A ballábas Meskó nem sokáig maradt munka nélkül: a puntereivel évek óta szenvedő Pittsburgh Steelers két nappal később a waiverlistáról lekerülve szerződést kötött a játékossal.

Ugyan Meskó pár alkalommal kifejezetten jó teljesítményt nyújtott új csapatában, összességében inkább átlag alatti produkciót tud felmutatni. Így október végén a a hatszoros Super Bowl-győztes is megvált tőle, ezt követően pedig egészen mostanáig szabadon igazolható volt – írja az NSO.

A Cincinnati Bengals kezdőjátékosa, Kevin Hubert december közepén a Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen Terence Gavin olyan szerencsétlenül blokkolta Antonio Brown visszahordott TD-je közben, hogy a punternek eltört az állkapcsa, valamint az egyik nyaki csigolyája is.

Huber ennek következtében ebben a szezonban természetesen már nem léphet pályára, így a Bengalsnak új punter után kellett néznie, de ekkor még nem a magyar származású rúgóra esett a csapat választása, hanem Shawn Powellre. Azonban ő nem tett megfelelő benyomást az elmúlt három hét alatt a csapatra, így a rájátszást már Meskóval kezdi meg az együttes – írja a Bowl.hu.

A Cincinnati vasárnap este 19 órakor a San Diego ellen kezdi meg a playoffbeli menetelést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.