Ő a világ legpontosabban dobó embere

A tavalyi döntőt elveszítő holland Michael van Gerwen második próbálkozására megnyerte a dartsvilágbajnokságot.

BuL
2014. 01. 02. 4:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael van Gerwen pazar kezdéssel, az első négy szettben csupán két játékot elveszítve 4:0-s előnybe került a darts-vb szerda esti döntőjében Peter Wrighttal szemben, ám amikor már sokan beletörődtek volna, hogy söpréssel hódítja el a Sid Waddell-trófeát, a Kígyómarás becenevű skót felszívta magát, és két szett megnyerésével harapott vissza.

A harmadik hajszálon múlt, de Van Gerwen hozni tudta a kulcsfontosságú játszmát, és gyorsan ismét négy szettre növelte a fórját. Wright minden erejét összeszedve még két szettet nyerve 6:4-re felzárkózott, de ismét jött egy öt leget magába foglaló játszma, amelyben ismét a kiszállókat pontosabban dobó Van Gerwen volt jobb. Ezzel Raymond van Barneweld 2007-es sikere után újra holland világbajnokot koronáztak meg.

„Nagyon ideges voltam a végén, de sikerült! Ez nagyon sokat jelent nekem – mondta a boldog világbajnok.

Van Gerwen 250 ezer fonttal gazdagodott, Wright 100 ezret tehetett zsebre. A meccsen a 180-as köröket tekintve átlépték a 600-as mérföldkövet, a vb-k történetében a 2013–2014-es tornán jutottak el először eddig a szereplők.

 

PDC DARTSVILÁGBAJNOKSÁG, LONDON

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.