Solskjaer visszatért a Premier League-be

Ole Gunnar Solskjaert nevezték ki a Cardiff City vezetőedzőjévé.

WL
2014. 01. 02. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyvenéves norvég tréner – aki játékos-pályafutásának legeredményesebb időszakát a Manchester Unitednél töltötte – a december 27-én menesztett Malky Mackayt váltja a kispadon. A velszi csapatot 2011 júniusától irányító 41 esztendős Mackaynak azért kellett távoznia, mert megromlott a viszonya Vincent Tan klubtulajdonossal.

Solskjaer – akinek a megbízatásáról egyelőre nem közöltek részleteket – 11 éven keresztül futballozott az MU színeiben. A manchesteri csapattal hat bajnoki címet gyűjtött be, és ő lőtte a lefújás előtt néhány pillanattal a Bayern München elleni győztes gólt a Bajnokok Ligája 1999-es döntőjében.

Játékos-pályafutását 2007-ben fejezte be, de a Manchester Unitednél maradt edzőként, majd 2011-től hazájában a Molde csapatát irányította, amellyel 2011-ben és 2012-ben bajnok lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.