Aki falhoz vágná Szalai Ádámot és a habfiúkat

Agyas azzal is beérné, ha válogatott labdarúgóink úgy küzdenének, mint az oroszlánok; és úgy is játszanának.

Ch. Gáll András
2014. 02. 27. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Na, helló! Te, hallottad, hogy a Kurtucz Csaba levert egy szerencsétlen kalauznőt? Nehézsúlyú bunyós létére. Állítólag ez volt a pályafutása egyetlen KO-győzelme, mert egyébként olyan rendes gyerek, hogy még a szorítóban se ütött meg soha senkit. Nagyon kemény csávó lehet. Mint a Róka, akit letartóztattak fegyveres rablásért, pedig nála besz*ribb embert még nem láttunk itt a kocsmában. Mondtuk is, hogy legfeljebb fegyveres kéregetésért foghatták el. Nem is értem, hogy nem került be Bukarestben tavaly szeptemberben a válogatottba, amikor azon a meccsen a Sanyi bácsi az ország tíz legbesz*ribb emberét rakta össze, plusz szegény Bogdánt a kapuba. Mert most amúgy a Pintérről szeretnék beszélni, mégis ő az új kapitány. Szerinted nincs benne a szerződésébe\', hogy havonta kell mondania legalább egy normális mondatot is? Emlékszem, amikor odakerült a Fradihoz, nem edzőnek, még játékosnak, egyből megszerettük, mert úgy játszott középhátvédet, ahogy kell. Egyszerű volt, mint a barlangrajz. Ő aztán utolsó emberként nem cselezett, nem adott az ellenfélnek gólpasszt, mint a Guzmics a románoknak. Egyszer fogadtunk is, hogy csak a felüljáró tetejére tudja kibikázni a labdát, vagy egészen át, a Pénzverdéig. De most szövetségi kapitány, és ha megkérdezik tőle, szia, Pinyő, hogy vagy, szerintem arra is ezt feleli: „Hagyjuk már, ne ezzel foglalkozzunk állandóan, nem az a lényeg, én hogy vagyok, az elmúlt negyven évben ezért nem jutottunk előre. Kit érdekel, hogy vagyok, csak a következő mérkőzésre koncentráljunk, aztán majd a végén meglátjuk, ez mire lesz elég.” Én most megmondom: ez semmire. De remélem, ezzel a fűrészpor dumával csak titeket, újságírókat etet. Mert mi egyébként csípjük. Szerintem kapitánynak pont jó lesz. Az Egér a múltkor azt mondta, ha vannak hableányok, akkor vannak habfiúk is, csak azt nem érti, hogy miért mind a magyar válogatottban akarnak focizni. Na, őket fogja pár nap alatt észhez téríteni a Pinyő. Vagy elzavarni a somba. De hogy vele még egyszer nem f*ssa le a bokáját Bukarestben a teljes csapatunk, abba\' biztos vagyok. Az se véletlen, hogy a finnek ellen ezt a bájgúnár Szalait be se hívta. Akit nem simogatni kellene, hogy milyen szépen, őszintén beszélt, hanem a falhoz vágni, és azt mondani neki, öcsém, töröd a labdát, sírni kezd, ha hozzáérsz, csak úgy tudsz gólt rúgni, hogy hanyatt fekve csúszol a kapu felé, és húsz centiről bepattan a t*ködről, mert a Schalkéban van, aki pontosan oda tudja rúgni, de a magyar válogatottban nincs, ezért egyszer próbálj meg két ember között kilépni, vagy egy cselt megcsinálni, mint a futballisták.

E ponton szelíden megjegyeztem, azért Szalai Ádámban bizonyára több van annál, mint amit mondjuk Andorra ellen mutatott, mert ha nem így lenne, garantáltan nem kapna szerződést a Bundesligában, de Agyas ennek hallatán máris visszavette a szót:

– Hát pont ez az, hogy ott a németek a hátukon elviszik a csapatot, de a magyar válogatottat a Szalaiéknak kellene vinni. Meg a Huszti Szabikának, aki már kiscsoportos korába\' megsértődött a magyar focira, mert rosszul adták rá az első gumibugyit, és később se ajánlották fel, hogy zsinórba\' száz válogatott meccset játszhat le, csere nélkül. Pedig mindig jól be volt dobva a sérója, és tizenegyesből még egy-két gólt is tudott lőni. Ja, amikor a dánok ellen, 0-0-nál tuti ziccere volt, akkor vérhólyagot rúgott a labdára, pedig azt a helyzetet én dorkóba\', fél makonyán „beküllőzöm”. Szóval nekem körülbelül annyira hiányoznak, az Ádika meg a Szabika, mint a meggy Márka. Én kezdésnek beérném egy olyan csapattal, amelyikben tíz vaddisznó mindenen és mindenkin átrohan. Arra lehetne rátenni egy kis focit. Hogy őszre azért a Pinyőnek ne kelljen azt mondania, amit egyszer a Haász Sándor nyilatkozott: „Úgy küzdöttünk, mint az oroszlán. Sajnos úgy is játszottunk.” Na, helló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.