Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód. De legtöbbeknek még mindig szenvedély, hobbi, játék.

Éliás András
2014. 02. 01. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehérvár – Vác (női kézilabda EHF-kupa), szombat 16.00

Ha két azonos nemzetből jövő csapat találkozik nemzetközi kupában, akkor az országtól és sportágtól függetlenül hordoz magában pikantériát. Így van ez a fehérvári és váci kézis lányok esetében is. A fehérváriak számára az EHF-kupa régóta különleges emlékeket idéz fel, hiszen 2005-ben, a négy között két magyar csapatot is legyőzve nyerte meg végül a sorozatot, amelynek meccseire azóta is mindig felszívják magukat a lányok. Erre most is szükségük lesz, mert a Vác nem tűnik könnyű ellenfélnek. A két csapat közvetlenül egymás mögött áll a tabellán, szereplésük pedig elég hektikusnak mondható, mind negatív, mind pozitív oldalon találunk meglepetéseket. Ez egyik ilyen meglepetés közös pont a két csapat életében, hiszen az őszi fehérvári mérkőzésről tíz év után győzelemmel térhettek haza a váci lányok. A mérkőzés külön pikantériája, hogy amikor Pål Oldrup Jensen hazánkba érkezett, a most épp a váciakat irányító Konkoly Csabát váltotta a fehérvári kispadon. Vajon a váci tréner újra meglepi régi tanítványait? Szerintünk igen.
132. Fehérvár – Vác, 2 (2.29)

Krim Ljubljana – Larvik (női kézilabda Bajnokok Ligája), szombat 18.30

A Ljubljana az új évezred női kézilabdájában kikerülhetetlen tényezőnek számít, a BL végjátékában is rendre számolni kellett a szlovén kirakatcsapattal. Idén januárban azonban a vezetők bejelentették, hogy pénzügyi gondokkal küzd a Krim, csúsznak a szponzori pénzek és a fizetések is. A szlovén vezetők igyekeztek megoldani minél hamarabb a problémákat, de három játékosuk, Carmen Martín, Linnea Torstensson és Patrizia Vizitiu már felbontotta szerződését, és Európa élcsapatai a többi sztárjátékosra is szemet vetettek már. A középszakasz első meccsén ilyen körülmények között kénytelen fogadni a norvég Larvikot, amely az utóbbi három évben kétszer szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében. Csoportjukból csupán a második helyen jutottak tovább a macedón sztárcsapat, a Vardar mögött, de azóta nagyon könnyedén bezsebelték a norvég kupát, és az idei szezontól bevezetett és Budapesten megrendezésre kerülő négyes döntő is biztosan kellően motiválja őket a meggyengülő szlovénok ellen. Szerintünk idegenben is felülmúlják a Krimet.
130. Krim Ljubljana – Larvik, 2 (1.78)

Lorient – Monaco (labdarúgás, Ligue 1), szombat 16.30

A Monaco remekül szerepel visszatérése utáni első idényében, a nemzetközi szinten is sztárcsapattá váló PSG mögött a tabella második helyét foglalja el a hercegség csapata. A futballt akár csak közepesen is követők számára azonban ez nem okozhat hatalmas meglepetést, hiszen az orosz milliárdos, Dmitry Evgenevich Rybolovlev már a másodosztályban alaposan megerősítette a csapatot. Minden újonnan épülő csapattal, így a Monacóval is megesik, hogy megbotlik néha az első lépcsőfokokban. Hiába a sztárjátékosok, a kiváló szereplés ellenére néha becsúszik egy-egy nem várt döntetlen, különösen idegenben, hiszen a hercegségen kívül csupán a találkozói felét tudta megnyerni a korábbi BL-döntős. Most hétvégén ahhoz a Lorienthez utazik a térdszalagszakadás miatt a legnagyobb sztárját, Radamel Falcaót egész szezonra elvesztő csapat, amely otthon csupán még csak egyszer kapitulált az idényben. Úgy érezzük, a kolumbiai sztár nélkül újra elmarad az idegenbeli győzelem.
159. Lorient – Monaco, X (3.25)

Juventus – Inter (labdarúgás, Serie A), vasárnap 20.45

A Serie A egyre jobban megkopó fénye mellett a Derby d’Italia még mindig az európai futball és sportvilág egyik legnagyobb rangadójának minősül. Attól tartunk azonban, hogy a késhegyre menő, szoros mérkőzések kedvelőinek csalódniuk kell a szombati mérkőzésben. Habár a Juventus nemrégiben alulmaradt a kupában a Rómával szemben, és a Lazio elleni meccs után sem zsebelhetett be három pontot, mégis úgy gondoljuk, hogy olasz földön az Öreg Hölgy minden csapat ellen abszolút favoritként száll harcba. Az őszi mérkőzésen a milánóiak meglepték a zebrákat, és otthon tartottak egy pontot, de azóta a Mazzari legénységnél elmaradnak a hatalmas bravúrok, és a kötelező győzelmeket se szállítják zsinórban. Az utóbbi meccseken a csapat játéka egyre egysíkúbb és kiszámíthatóbb lett, ami még a kiscsapatok ellen is látványosan megmutatkozott. A derbire újra felpörgő Juvéval szemben valószínűleg ez kevés lesz, hendikeppel is nyer a listavezető.
220. * (0-1) Juventus – Inter, 1 (2.15)

Athletic Bilbao – Real Madrid (labdarúgás, Primera Division), vasárnap 21.00

Ki állítja meg a Real Madridot? Azt a Real Madridot, amelyik 2014-ben a Primera Divisionban még gólt sem kapva gyűri maga alá sorban az ellenfeleket. Ronaldo az aranylabda óta talán még felszabadultabban és eredményesebben játszik, mint akkor, amikor kiérdemelte (pedig az se volt gyenge produkció), a drága pénzen vett Gareth Bale is egyre inkább belakja a Bernabéut, a védelem pedig olyan magas szinten zár hátul, amit a legjobb lakatosok is megirigyelnének. Ennek következtében a listavezető páros egyre közelebbről és sűrűbben érzi a madridi leheletet a tarkóján. Újra feltesszük a kérdést: ki állíthatja meg őket? Szerintünk a most soron következő Athletic Bilbao. A baszk csapat régóta híres arról, hogy otthonában a legnagyobbak is megszenvednek, minden egyes hazavitt pontot nagyra értékelhetnek. Nincs ez másként az idei szezonban sem, hiszen ebben az idényben még nem maradt alul saját stadionjában az Athletic, még a listavezető Barcelonának is üres kézzel kellett távoznia. A baszkok ráadásul idén nem csak otthon szerepelnek kiválóan, hiszen az előkelő negyedik helyet foglalják el a tabellán és az utolsó BL-t érő helyezés legnagyobb várományosaivá léptek elő. ennek eléréséhez itt a következő lépés. Meg kell szakítaniuk a királyiak kiváló sorozatát. szerintünk egy döntetlennel ez sikerülni is fog.
208. Ath. Bilbao – Real Madrid, X (3.40)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.