Olaszország is ellenfele lehet a Pintér-csapatnak

Összeszedtük, az MLSZ új feltételrendszere szerint mely csapat ellen játszhat másodszor Pintér Attila válogatottja.

2014. 02. 12. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már megvan, ki ellen mutatkozik be Pintér Attila március 5-én a magyar válogatott kispadján szövetségi kapitányként. Ellenfelünk Finnország lesz. Korábban már összesítettük, hogy az új szakvezető – nyilatkozatai alapján – ki mindenkivel mérkőzhet másodszor, az MLSZ szerdai közlése és a közben lekötött találkozók viszont átírták a várakozásokat. Mint ismert, Pintér Attila a fejlődés érdekében a vb előtt vagy egy a brazíliai tornán szereplő csapattal mérkőzne, vagy olyannal, amelyikkel egy kalapból húzzák ki a Hungary feliratú cetlit a 2016-os kontinensviadal selejtezősorozatához. A második mérkőzés a mostani MLSZ-közlés szerint a május 19-i héten lesz.

Ismert, 15 olyan (európai) ország van, amelyre állnak Pintér feltételei, ehhez jön a dátum, így a tizenötös listát az alapján szűkítjük, hogy mely országnak van még szabad helye a naptárban akkor.

Spanyolország
A világranglistát fölényesen vezető Eb-, vb-címvédő március és a vb között még nem kötött le edzőmeccset, elvileg jöhetnek. A játékosok azonban lehet, nem szívesen gyarapítanák meccseik számát Primera División- és BL-kötelezettségeik miatt, ez pedig egyértelmű helyzetet teremthet.

Németország
A németek eléggé be vannak táblázva, május 13-án Lengyelországot fogadják Hamburgban, a vb előtt közvetlenül pedig Mönchengladbachban Kamerun, Mainzban pedig Örményország ellen gyakorolhatják a támadásvezetést, aligha valószínű, hogy ránk még szükségük lesz, főleg hogy Pintér itthon akar játszani, no és persze a környéken van egy BL-döntő is, ami érdekes lehet – a németeknek.

Portugália
Május 31-én C. Ronaldóék Görögországot látják vendégül, de rengeteg portugál focista lehet érdekelt az utolsó tavaszi hónapban a nemzetközi klubviaskodásokban, a vb-re gyúrásnak pedig semmi értelme fél kerettel.

Olaszország
A spanyolokkal játszanak, amikor mi a finnekkel, a vb előtt üres a válogatott naptára. Meglátjuk! Az olasz klubcsapatok közül a Milan áll már csak a BL-ben (igaz, az EL-ben négy gárda is), és az Atlético Madrid ellen nem is feltétlenül számít esélyesnek a nyolcaddöntőben.

Svájc
Második kalapos is, vb-résztvevő is. Ha harapósak akarunk lenni, a FIFA-rangsor jelenlegi nyolcadikja utazhat Magyarországra a május 19-i héten. Messzebb van még tőlük ugyanis a nyár eleji két hazai felkészülési találkozó Jamaica (május 30.), illetve Peru (június 3.) ellen. A nemzetközi kupákban náluk már csak a Basel áll, igaz, az Európa-ligában még érdekeltek. Árnyék vetül a reményeinkre, ha arra gondolunk, a svájciak jó előre elrendezik az edzőmeccseiket.

Hollandia
Velük biztosan nem találkozunk, és nem csak a 8–1 miatt Május második felére két felkészülési találkozót is betettek – az ellenfelek: Ecuador és Ghána.

Belgium
Május 26-ára lekötöttek egy önbizalom-növelő hazait, Luxemburg vállalhatja a pofozógép szerepét. Nem valószínű, hogy még egy, egyértelműen gyengébb ellenfelet bevállalnak idegenben, néhány nappal korábbra.

Görögország
Portugália elleni mérkőzésükről (május 31.) már volt szó. Ha jót akarnak, eljönnek Budapestre egy héttel korábban. Miért ne? A vb előtti amerikai edzőtáborban rájuk váró kétszer kilencven perc – Nigéria és Bolívia ellen – még odébb van.

Anglia
Perut fogadják május 30-án, a szoros szigetországi és nemzetközi klubprogram miatt nem sok annak az esélye, hogy bármely más ország miatt sokkal korábban összehívnák a keretet. Négy BL- és két EL-résztvevőjük még mindig versenyben van.

Horvátország
Jöhetnek! Márciustól a vb-ig nincs ellenfelük, igaz, Luka Modric (Real Madrid) BL-elfoglaltságai jelentősen befolyásolhatják a horvát nemzeti csapat vállalásait. De elvileg nincs akadálya, hogy a BL-döntő napjaiban ideutazzanak.

Ukrajna
Március 5-én Harkivban hozzájuk látogatnak az amerikaiak, aztán semmi. Mivel balsikerű pótselejtezős szereplésüknek köszönhetően szabadok a nyáron, második kalaposként fogadhatjuk őket! Ne becsüljük le a belpolitikai válsággal küzdő keleti ellenfelet, 18. helyen állnak a világranglistán. Egyébként tele vannak EL-résztvevő csapatokkal, játékosokkal, lehet, hogy a pihenőre jobban vágynak már akkoriban

Bosznia-Hercegovina
Azon kevés vb-résztvevők egyike, akiknek a március 5-i játéknap és a világbajnokság között nincsen ellenfelük, valószínűleg nagyobb halra vágynak nálunk Ám nem kizárt, hogy végül magyarországi bemelegítés vár rájuk az Argentína elleni első csoportmeccs előtt.

Franciaország
Ellenfelük van már május 27-ére, mégpedig Norvégia. A naptár szerint akadhat hely nekik egy budapesti útra, ha akarják, de valószínűleg már elintézték a felkészülés kérdését két hazai találkozóval – Paraguay és Jamaica ellen.

Oroszország
Ők is a norvégokat nézték ki, a meccsre május 31-én kerül sor. Ha bevállalósak, pár nappal korábbra beleférhet egy budapesti túra, de ez necces.

Dánia
Rég nem láttuk őket, a Koeman-érában 4 pontot szereztünk ellenük két tétmeccsen. Mivel nem lesznek ott a világbajnokságon, szaporíthatnánk ellenük a jó emlékeket, feltéve, hogy a svédek elleni, május 28-i mérkőzés előtt ideutaznak.

Svédország
Ibrahimovicék Portugália ellen buktak el a pótselejtezőn. Ráérnének egy május végi meccsre május 28. előtt, de lehet, nincs hozzá sok kedvük, főleg hogy a dániai túra után azonnal jönnek hozzájuk a vb-szereplő belgák – a svédeknek ez sokkal inkább szolgálja az előrelépést, mint egy esetleges Magyarország elleni túra.

Csehország
Az utóbbi években megjött a kedvük ahhoz, hogy ellenünk játsszanak. Az Egervári-érában kétszer is összecsaptunk velük, tavaly augusztusban 1–1 lett az eredmény nálunk. Most mazochisták lennének egy budapesti kirándulással, május 21-én ugyanis Finnországban hakniznak, két héttel később pedig Ausztriát fogadják. De elvileg beleférhet!

Írország
Törökország foglalta be május 25-re a papíron most leggyengébb lehetséges ellenfelünket – a 67. helyen állnak a FIFA-listán. Ha korábban is kötélnek állnak, jöhetnek, később már talán kevésbé, ha komolyan veszi magát az MLSZ a május 19-i hét vágyával.

A gyakorlatban lehetséges ellenfelek listája rang szerint csökkenő sorrendben: Olaszország, Svájc, Görögország, Horvátország, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Oroszország, Dánia, Csehország, Írország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.