Öt vívónőnk maradt

Már a selejtező is kőkemény volt a női párbajtőr Westend GP-n, a kiemelt Szász Emeséhez négyen csatlakoztak.

2014. 02. 01. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista első 32 helyezettje közül csak a 6., a 7., a 15. és a 24. hiányzik, ami mindent elmond a budapesti női párbajtőr Westend Grand Prix mezőnyének erősségéről. A 149 fős mezőnyből a megszokott menetrend szerint a legelőrébb rangsorolt tizenhat versenyző szombaton még pihenhetett – ők alanyi jogon felkerültek a 64-es főtáblára –, a többiekre viszont kőkemény selejtező várt az Angyalföldi Sportközpontban. Szász Emese a világranglista harmadik helyezettjeként mentesült az előcsatározásoktól, így tizenegy hazai versenyző lépett pástra. (A rendező ország tizenkét főt nevezhet.)

Mihály Kata (2 győzelem/4 vereség) és Felker Adrienn (0/6) már a csoportküzdelmek során búcsúzott, az egyenes kieséses rendszerű lebonyolításban Tóth Hajnalka (5/1) Révész Julianna (5/1), Budai Dorina (4/2), Kolczonay Anna (4/2), Antal Edina (4/2), Jung Alexandra (3/3), Kun Anna (3/3), Bukóczki Bianka (3/3) egy-egy Bohus Réka (3/3) két győzelemre volt a főtáblától. Amikor a számítógép besorsolta a versenyzőket, eldőlt, hogy egy magyar biztosan bekerül a 64-be; tudniillik Kolczonay és Kun egymással került szembe. S előbbi kerekedett felül 15-13-ra. Ezt megelőzően még Révész 15-3-ra leiskolázta dél-koreai ellenfelét, Bohus viszont hiába nyerte meg az első asszóját, mert a másodikat simán elbukta egy német versenyzővel szemben.

A további magyar vonatkozású összecsapásokból csak Tóth és Budai került ki győztesen (Jung 15-14-re kapott ki egy dél-koreai vívónőtől, ez különösen fájó volt), ami azt jelenti, hogy a 64-es főtáblán vasárnap reggel 8 órától öt hazai versenyző folytathatja a Westend GP-t az Angyalföldi Sportközpontban. A négyes döntőt 16.45-től azonban már a Westend City bevásárlóközpontban rendezik meg, ahol a nézőknek egy kétszáz fős lelátót is felállítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.