Arteta elnézést kért a 6-0-s vereségért

Az Arsenal spanyol középpályása azt ígérte, társaival együtt igyekszik javítani az összképen.

HBI
2014. 03. 24. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves spanyol futballista a londoni Ágyúsok weboldalán úgy fogalmazott: arra számít, hogy játékostársaival együtt kedden megmutatják, sokkal jobban is tudnak futballozni annál, amit a vezetőedzőjük, Arsene Wenger jubileumi mérkőzésén bemutattak. A francia szakember 1000. alkalommal ült az Arsenal kispadján.

„Túl nagy nyomást helyezünk magunkra az így elveszített meccsekkel, erre pedig nincs semmi szükség” – nyilatkozta Arteta, hozzátéve, hogy ezekkel tönkretették az egyébként jó idényüket.

A középpályás úgy folytatta: nem tehet mást, minthogy bocsánatot kér a klubban dolgozóktól és a szurkolóktól, s megígéri, hogy társaival együtt igyekszik javítani. „Kedden hazai pályán játszunk a Swansea-val, lehetőségünk lesz változtatni egy kicsit az összképen” – mondta Arteta, aki szerint a szombati vereség rosszabb volt, mint a Manchester City-től elszenvedett 6–3 vagy a liverpooli 5–1. „Egyszerűen odaajándékoztuk nekik a meccset. Ha a Chelsea ellen a középpályán eladod a labdát, előre tudhatod, hogy mi fog történni” – fogalmazott.

Az Arsenal negyedik a Premier League tabelláján, s már hét pont a hátránya a listavezető Chelsea-vel szemben, amely ugyanakkor egy találkozóval többet játszott.

Az Arsenal menedzserét annyira megviselte a Chelsea-től éppen a millenniumon elszenvedett vereség, hogy nem jelent meg a meccs utáni sajtóértekezleten. „Ez a meccs maga volt a rémálom, teljes felelősséget vállalok az összeomlásért” – mondta Arsene Wenger.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.