Az első percekben eldöntötte a Szeged a meccset

A Pick Szeged kiütéses, 11 gólos győzelmet aratott a Kristianstad ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé.

MD
2014. 03. 29. 21:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Villámrajtot vettek a meccs előtt négy győzelemmel és egy vereséggel álló szegediek, gyorsan 5-0-ra elhúztak. Az első percek után már nem is tudtak közel kerülni a svédek a magyarokhoz, akik a félidőben hét góllal vezettek. A második félidőben már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség a végén. A Szeged végül 11 góllal győzött és biztosította helyét a negyeddöntőben.

Később a Tatran Presov 30-29-re nyert a Nantes ellen, ezzel a Szeged a csoport élén végzett. A negyeddöntő sorsolását kedden tartják majd.

A csoport végeredménye: 1. Szeged 10 pont, 2. Nantes (francia) 8, 3. Tatran Presov (szlovák) 4, 4. Kristianstad (svéd) 2.

A Csurgó egygólos vereséget szenvedett Hannoverben. Ezzel eldőlt, hogy nem jut be a negyeddöntőbe. A magyar csapat az első félidőben még négy góllal vezetett, de a másodikban a német csapat fordított, majd egy 7-1-es periódussal eldöntötte a mérkőzést. A Csurgó hajrája csak arra volt elég, hogy egy gólra felzárkózzon.

Az EHF Kupában a négyes döntőt rendező Füchse Berlin biztos csoportelső, így a „csonka” negyeddöntőbe a másik három csoportelső és a három legjobb csoportmásodik kerül. Azaz a legrosszabb csoportmásodik nem jut tovább.

A Csurgó harmadikként zár, ha vasárnap a León hazai pályán legyőzi a Lugit, s – legrosszabb – második lesz, ha a svéd csapat pontot szerez.

Az állás: 1. Lugi HF (svéd) 7 pont/5 mérkőzés, 2. Csurgó 6/6, 3. Hannover 5/6, 4. Ademar León (spanyol) 4/5.

Férfi EHF Kupa, A csoport, 6. forduló:
Hannover (német) – Csurgó 27–26 (12–16).

Férfi EHF Kupa, C csoport, 6. forduló:
Pick Szeged – Kristianstad (svéd) 29–18 (16–9)
A magyar csapat góldobói: Ancsin 7, Källman 4, Balogh 4, Zubai 3, Ilyés 3, Mindegía 2, Larholm 2, Vranjes 2, Laszica 1, Gidai 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.