Balzsay gyógyulásáért verekedtek az ifjú bunyósok

A KSI edzőjéért is küzdve hatalmas csatában múlta felül a Debrecent a Boxing One nemzetközi csapatbajnokságban.

Deák Zsigmond
2014. 03. 18. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem is akárhogyan, hiszen a sportiskola fiataljai óriási csatában végül 11:9 arányban diadalmaskodtak. (Ehhez az is kellett, hogy az egyik biztos pontszerzőnek számító debreceni túlsúlyos volt, így a mérkőzésért járó pontokat automatikusan a fővárosiak kapták meg.)

Kifejezetten parádés összecsapást láthatott a publikum pehely- és könnyűsúlyban, az előbbi párharc során két korábbi magyar bajnok, Kalucza Norbert és Berna Dávid vívott feledhetetlen küzdelmet, míg a másik meccsen Hinger Gábor és Könnyű Róbert (végül előbbiek győztek). A mindent eldöntő nehézsúlyú (91 kg) mérkőzés előtt 9-9 volt az állás, így Deél Szabolcs és Kálmán Attila párharca döntött a csapatbajnoki fordulóról. Az első két menetben a KSI-s Kálmán meglepte rutinos ellenfelét, de a hajdúsági versenyző a harmadik körben átvette az irányítást. Ám ekkor nem várt fejlemény történt, a két bokszoló összefejelt, melynek következtében Kálmán felszakadt – nem folytathatta a küzdelmet.

Ekkor TKO-t hirdettek Deél javára, amely a DVSC győzelmét jelentette, azonban ez a döntést azonnal visszavonták, mivel a nemzetközi szövetség (AIBA) szabályai szerint vétlen összefejelés esetén összesíteni kell a pontozólapokat. Ez viszont Kálmánnak, és a KSI-nek kedvezett, ekképp 11:9 arányban megnyerték a csapatbajnoki találkozót. Többek között Balzsayért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.