Barcelonában folytatja a horvátok Messije

Alen Halilovic személyében horvát tehetséget igazolt az FC Barcelona labdarúgóklub.

TK
2014. 03. 27. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17 éves középpályás 2019-ig szóló szerződést írt alá, a katalánok 2,2 millió eurót fizettek érte a Dinamo Zagrebnek. A felnőttválogatott Halilovic – aki már bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is – először a Barca B csapatában kap helyet, amely a másodosztályban szerepel.

A 170 centis játékos már februárban bejelentette klubváltását az interneten.

A hazájában a négyszeres aranylabdás Lionel Messihez hasonlított futballistát Európa egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. Médiaértesülések szerint több csúcsklub is érdeklődött iránta, köztük állítólag a Bayern München, a Borussia Dortmund és Real Madrid.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy Halilovic négymillió euróért válthat klubot.

Amint a videó-összeállítás is mutatja, a futballista ballábasként a jobb szélen játszik, afféle fordított szélsőként – angolul inverted winger –, Arjen Robben módjára. Szeret befelé cselezni, majd ballal kapura bombázni vagy csavarni a labdát.

„Mindent köszönök a Dinamo Zagrebnek! Az első klubom, és az örök szerelmem, de most már tovább kell lépnem, vár a Barca!” – tette közzé Halilovic az Instagramon a hónap elején.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.