Bayern München: utánozhatatlan gyorsaság

A Hertha feletti 3-1-es sikerrel a Bundesliga-arany máris a bajorok nyakában.

NM
2014. 03. 25. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utólag beismerhetjük, teljesen fölösleges volt a feltételes mód használata: bajnok lesz a Bayern München, ha Berlinben legyőzi a Herthát. Persze, hogy legyőzte, magától értetődő természetességgel. Kroos már a 6. percben megszerezte a vezetést, Götze a 14. percben 2-0-ra növelte az előnyt. A mérkőzés érdemi része ezzel véget is ért, ezután csak ki kellett várni, hogy peregjen le a kilencven perc. A második félidőben egy ajándék 11-essel ugyan szépített a Hertha, de Ribéry révén gyorsan jött a válasz. 3-1-re nyert a Bayern, s következhetett a féktelen ünneplés, amit Pep Guardiola előre beígért.

Nyugodtan lazíthat a Bayern. Fennállása huszonnegyedik bajnoki címét szerezte, amivel természetesen csúcstartó a német labdarúgásban, s ebben az idényben rekordok egész sorát döntötte meg. Csak a három legfontosabbat megismételve: a Hertha ellen zsinórban a 19. Bundesliga-meccsét nyerte meg, immár 52 találkozó óta veretlen, s ilyen korán, a 27. forduló után, március 25-én még egyetlen csapat sem biztosította be a bajnoki aranyérmet Németországban. Az idény persze nem ért véget, a jövő héten máris következik az első mérkőzés a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Bundesliga, 27. forduló:
Hertha–Bayern München 1-3,
Dortmund–Schalke 0-0
Braunschweig–Mainz 3-1
Bremen–Wolfsburg 1-3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.