Bődületes kapusbakik a Barca jövendőbelijétől (is)

A kapusok börleszkbe illő öngóljai színesítették a Braunschweig–Mönchengladbach meccset.

Ch. Gáll András
2014. 03. 02. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehet, ha csak ezt az egy meccsét látják Marc-André ter Stegennek a Barcelona megfigyelői, akkor eszükbe sem jut előszerződést kötni a 21 éves mönchengladbachi kapussal... Szerencsére azonban a német válogatottnak azt a találkozóját is látták, amelyen ter Stegen kivédte Lionel Messi tizenegyesét.

Szóval, szombaton bizarr körülmények között született meg az 1-1-es döntetlen a Braunschweig–Mönchengladbach Bundesliga-mérkőzésen. Először Daniel Davari, a Braunschweig 25 éves perzsa kapusa térdéről pattant be a labda egy szöglet után a hazaiak hálójába, majd ter Stegen bénázott addig,amíg a kapuja felé gurított labdát besegítette a gólvonal mögé.

Bődületes hibái dacára lecsapott a Barca ter Stegenre

Mindkét öngól ritkaságszámba ment, no de hogy egy meccsen kettő is essen ebből a fajtából, az valódi kuriózum.

Davari egyébként már Németországban, Giessenben született, megvan a német állampolgársága is, de kétszeres iráni válogatott.

De vissza ter Stegenhez: az ember nem igazán érti, miért kattant rá a Barca vezérkara a fiatal kapusra, aki eddig háromszor volt válogatott, és a három mérkőzésen összesen 12 gólt kapott! 2012. május 26-án mutatkozott be a Svájc ellen 5-3-ra elveszített barátságos meccsen, majd jött a 3-1-es zakó Argentínától, végül tavaly június 2-án az Egyesült Államokban 4-3-ra kapott ki Németország a házigazdától. Ter Stegennek itt is akadt egy „gyöngyszeme”, amikor Höwedes hazaadását engedte be. Így:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.