Borzasztó védekezését kárhoztatja a Veszprém

Ortega szerint csapata még soha nem kapott ki úgy, hogy 33 gólt lőtt volna. Ez persze az edző felelőssége is.

Ch. Gáll András
2014. 03. 24. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 23. történelmi okokból a „Magyar–lengyel barátság napja”, de a veszprémi kézilabdásoktól igazán senki nem várta volna, hogy a jeles alkalomhoz illően, ennyire megengedő módon védekezzenek. Sajnos mégis így tettek, emiatt 34-33-as vereséget szenvedtek a BL-nyolcaddöntő első felvonásán. Az elsők közül a Barcelona 7, a Kiel 3 góllal győzött idegenben, a Hamburg döntetlenre ment Szkopjében, így csupán a Veszprém maradt alul.

Hogy miért, arról az MKB-MVM spanyol balszélsője, Cristian Ugalde kerek-perec kijelentette: „Borzalmasan védekeztünk, ezen mindenképpen javítanunk kell a következő mérkőzésig, mert a védekezés a játékunk alapja.” Carlos Ortega tréner ugyancsak kritikus hangot ütött meg: „Tőlünk szokatlan módon nagyon sokat hibáztunk. Ellenfelünk 5-1-es védekezése is óriási gondot jelentett nekünk, emellett ez az első alkalom, amikor ilyen sok lőtt góllal is kikapunk. Sokkal keményebben kell játszanunk Veszprémben, ha tovább akarunk jutni.”

Mondani sem kell, hogy tovább akarnak, csakhogy mostantól a Wisla Plock is ezt tervezi. A lengyelek mestere, egyben a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, az edzői ranglétrán Ortega előtt álló Manolo Cadenas szavait tekintsük minimum intő jelnek: „Nagyon örülünk az eredménynek, ez nagyon fontos volt a szurkolóink számára is. Magyarországon hasonló légkörű mérkőzést várunk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megőrizzük az előnyünket, mert a továbbjutás egyáltalán nem lefutott.”

Valóban nem az. Ám veszprémi szemmel az egy gólos hátrány a szombati, hazai visszavágón nem csupán ledolgozható, de egyenesen le is dolgozandó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.