Bulatovic helyére balkezes bombázó jön Győrbe

Katarina Bulatovic helyére a német Susann Müller érkezik Győrbe, az Audi ETO csapatába. És nem is egyedül.

Ch. Gáll András
2014. 03. 20. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katarina Bulatovic a balkezes bombázó mintapéldánya. Az volt Podgoricában, Ramnicu Valceában és Győrben, és már az is marad, miután visszatér Montenegróba. Ha tőle várják a gólzuhatagot, és jól előkészítenek, zárnak neki, ő lép hármat, felemelkedik, és kilövi – ez a kedvenc helye – a „vissza alsót”. Akár egyedül is megnyeri a meccset. Ha meg nem megy neki, akkor pedig esetleg elveszíti. Totyog, támadó szabálytalanságot vét, a blokkba, a kapusba tüzel, túlhúzza a labdát. Amíg Podgoricában együtt játszott Bojana Popoviccsal, egyszerre ketten elvétve tündököltek – és ennek sokkal inkább Bulatovic szélsőségessége volt az oka. Ahhoz képest, hogy a „két dudás egy csárdában” módi sohasem ízlett neki, a győri rendszerbe még egészen szépen belesimult.

Pedig az ETO-nál aztán nem kettő a dudások száma. Ha csak a támadószekciót nézzük, Görbicz Anita, Eduarda Amorim (ráadásul Duda a beceneve) és Heidi Löke révén mindjárt három, a távozó Bulatovic nélkül, de Susann Müllerrel együtt pedig négy. A májusban 26 éves német kiválóságról a tavaly decemberi, szerbiai világbajnokságon nyújtott teljesítménye mindennél többet mond. 62 találatával gólkirály lett – nyolccal előzte meg a nála két meccsel többet játszott, brazil világbajnok szupersztár Nascimentót –, a dánokkal szemben vesztes negyeddöntőben 12, a mieink feletti, 27-26-os diadal alkalmával 13 gólt suhintott, a románok megúszták 11-gyel. Már 19 évesen tagja volt 2007-ben a vb-3. német válogatottnak, ami pedig klubjait illeti, Lipcséből indulva, a dán Århus és Randers, majd a szlovén Krim Ljubljana érintésével tért vissza a HC Leipzighez. Ahonnan nyáron Győrbe visz tovább az útja.

Az ETO azonban még meg nem erősített hírek szerint nem csupán „balkézről” erősít. Információk szerint a KEK-elődöntős Rosztov orosz átlövője, Anna Szen is Győrbe tart. A 23 éves játékos pályafutása során még ki se mozdult Oroszországból, szülővárosa, Krasznodar után a Zvezda Zvenyigorodban kézilabdázott, onnan csábították el a Don partjára, majd engedhetik el a Rábához.

Kisebb folyóhoz, nagyobb csapathoz.

Ami a további változásokat illeti, Löke tehermentesítését várják a horvát beállótól, Vesna Milanovic Litrétől. A Bulatovic melletti másik jobbátlövő, Soós Viktória is megy, helyére a veszprémi „fiókcsapatból” Planéta Szimonettát igazolják. Ugyaninnen emelhetik ki a még ifjabb tehetséget, Tóth Gabriellát, míg Hornyák Dóra, Sirián Szederke és a visszavonuló francia világbajnok, Raphaelle Tervel is távozik.


Ezt megelőzően persze mindannyian BL-t szeretnének nyerni, még győri színekben, május 4-én, Budapesten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.