Csak két meccs Kabátnak

Az MLSZ megkegyelmezett az Újpest csatárának, aki kíméletlenül letalpalta a diósgyőri Lazar Marjanovicot.

NM
2014. 03. 25. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kabát Péter jó játékát és a Diósgyőr feletti 2-0-s újpesti győzelmet alaposan beárnyékolta a csatár kíméletlen belépője. A futballista mozdulatát a játékvezető nem vette észre. A jelenet önmagáért beszél. Kisebb csoda, hogy Marjanovic megúszta sérülés nélkül, a szándékosság kérdése fel sem merül.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága tavasszal a győri Strestíket öt hónapra eltiltotta, amikor eltörte a ferencvárosi Leonardo lábát. Persze a két eset „csak” hasonló. Kabát belépője durvább, viszont szerencsére nem okozott sérülést, s az újpesti támadó a találkozón még csak sárga lapot sem kapott a szabálytalanságért.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága jelentősen, 500 ezerről 50 ezer forintra mérsékelte a Ferencváros pénzbüntetését, amelyet még a zöld-fehérek szurkolóinak az MTK elleni örökrangadón tapasztalt viselkedése miatt szabott ki. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Ferencváros fellebbezésében vitatta, hogy objektív felelőssége lett volna a Hungária körúti mérkőzésen a vendégszektorban helyet foglaló szurkolók magatartásáért.

A múlt hétvégén kiállított játékosok közül a mezőkövesdi Vermes Krisztián és a diósgyőri Futács Márkó egyaránt egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A testület kettőről egy meccsre mérsékelte Paulo Vinicius (Videoton) korábbi eltiltását, de Rodenbücher István (MTK) három mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.