Csodát tettek a szolnoki kosarasok

A Szolnoki Olaj KK bravúros győzelmet aratott az észt Tartu Rock vendégeként.

TK
2014. 03. 18. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A friss magyar kupagyőztes a múlt keddi első mérkőzésen 87-83-ra kikapott Tartuban, majd két nappal később 80-73-mal revánsot vett a Tiszaligeti csarnokban.

Az Adria Liga vezetősége 20-0-s gólkülönbséggel elvette a Partizan elleni, le nem játszott mérkőzést a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatától, emellett ötezer eurós (1,55 millió forint) bírságot szabott ki a klubra.

 

A Tisza-partiak pénteken a vasárnapra tervezett belgrádi mérkőzés elhalasztását kérték az AL versenyirodájától arra hivatkozva, hogy Eurochallenge Kupa-negyeddöntős kötelezettségeik miatt nem tudnak elutazni az összecsapásra. Az AL honlapján kedden tette közzé az ítéletet, amely az indoklás szerint a szabályzat vonatkozó cikkelye alapján született meg.


Tóth Zoltán ügyvezető a BB1.hu szakportálnak elmondta, két levelet kaptak az Adria Ligától, amelyek ellentmondanak egymásnak. „Az egyikben arról kaptunk értesítést, hogy a Partizan elleni mérkőzést egy új időpontban fogjuk lejátszani, ma viszont jött egy határozat, amely a büntetési tételeket tartalmazta. A korábbi időszakban is éreztünk már ellenszenvet a csapatunk iránt, természetesen a döntést tudomásul vesszük, nem fogunk fellebbezni ellene, hiszen nem kívánunk szélmalomharcot folytatni” – fogalmazott.

A harmadik felvonást 5-0-lal kezdte az észt bajnok, ám a súlyos sérülése után Oroszországból visszaigazolt magyar válogatott, Trotter Obie triplájával nemsokára már 12-13 állt a nagyórán. A második negyedben Lóránt Péter is betalált kintről, a csapatkapitány Báder Márton pedig remekül dolgozott a palánk alatt, és hibátlanul büntetőzött, a rivális pedig három és fél percen keresztül tehetetlenül nézte az Olaj 9-0-s rohamát. A nagyszünetben 29-32 volt az állás.

Térfélcsere után a baltiak – szokásuktól eltérően – továbbra is gyengén dobták a hármasokat, Dragan Aleksic együttese pedig a 26. percben már 45-34-re elhúzott. Báder négy személyi hibával a kispadra kényszerült, de Justin Holiday újabb triplájának köszönhetően így is 39-51-ről indult a negyedik játékrész. Trotter is összeszedte negyedik „faultját”, a játékvezetők hoztak néhány vitatott döntést, hét perccel a vége előtt azonban még mindig tíz pont volt a Tisza-partiak előnye. Vojvoda harmadik hármasa után 51-65-öt mutatott az eredményjelző, a hátralévő időben a vendégek már 20 pontra is növelték előnyüket, és 2012 után ismét bejutottak a Final Fourba.

Az április 25-27. között sorra kerülő négyes döntőben – amelynek helyszíne még nem ismert – a Szolnok ellenfele az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon az olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik.

A Szolnok sorozatban negyedszer szerepel az Eurochallenge Kupában. A piros-fehér csapat két éve a Final Fourba jutott – akkor a negyeddöntő harmadik meccsén a lett Ventspils csarnokában diadalmaskodott, és Debrecenben végül a negyedik helyet szerezte meg.

Eredmény: Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 3. mérkőzés (a sorozat honlapja alapján):
Tartu Rock (észt) – Szolnoki Olaj 60-78 (14-16, 15-16, 10-19, 21-27)
a magyar csapat legjobb dobói: Báder 18, Holiday 18, Lóránt 15, Vojvoda 9

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Szolnok javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.