David Moyes levelét megírta...

A Manchester United vezetőedzője megértést és türelmet kér a szurkolóktól.

2014. 03. 07. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor elkezdtem a munkát, tudtam, hogy kemény kihívás vár rám, de olyan nehézségekre, amelyekkel szembe kellett néznem, nem számítottam. S biztos vagyok benne, hogy a szurkolók hasonlóképpen gondolkoznak. A játékosaimmal, a személyzettel együtt kétségbeesetten azon fáradozunk, hogy kárpótoljuk a drukkereinket a vártnál gyengébb szereplésért” – kezdte a levelét Moyes, majd személyesen a szurkolókhoz szólt:

„Tudom, ahhoz vannak hozzászokva, hogy a Manchester United sikeres, ezért különösen jó érzés az a támogatás, amit az idény során a játékosoknak és nekem adnak. Az idegenbeli meccsekre is elkísérnek bennünket, s megmutatják, hogy önök alkotják az ország legjobb szurkolótáborát. Könnyű olyankor biztatni a csapatot, amikor az nyer, de sokkal nehezebb, amikor nem jól alakulnak a dolgok. Ekkor mutatkozik meg a hűség, amit önök éreznek a csapat iránt” – folytatta, majd fogadalommal zárta a sorait:

„Hosszú évek alatt rendre győztes csapatot köszönthettek itt. Semmi kétségem sincs afelől, hogy idővel újra győztes csapatot láthatnak viszont.”

Érzelmektől fűtött, tulajdonképpen igaz szavak. Egyedül az utolsó mondatba köthetünk bele. Szinte elképzelhetetlen, hogy a United a jelenlegi garnitúrával a legjobbak közé emelkedjen. Rio Ferdinand, Vidics, Giggs, Evra, Carrick, Rooney – játékosok egész sora fölött járt el az idő, vérfrissítésre van szükség, amire a csak a nyáron lesz lehetőség. Addig azzal kell főzni, ami van. A népkonyhára, s nem gourmand-oknak...

Maradva a tényeknél, a Manchester United 27 forduló után csupán a hetedik a Premier League-ben, 12 ponttal lemaradva a negyedik Manchester Citytől. Az FA-kupából már kiesett, s a Bajnokok Ligájában is nehéz helyzetből, 2-0-s hátrányból várja az Olimpiakosz elleni visszavágót a nyolcaddöntőben.

Az MU szombaton Gera Zoltán csapata, a West Bromwich vendégeként javíthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.