Doll: Ez egy vereséggel felérő döntetlen

Horváth Ferenc, a Győr edzője igazságos döntetlenről beszél, Thomas Doll úgy érzi, mintha kikaptak volna

Ch. Gáll András
2014. 03. 02. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros–Győr rangadó (1-1) után először Horváth Ferenc, a vendégek szakvezetője értékelte a látottakat.

– Úgy érzem, az első félidőben mi irányítottuk a játékot, a másodikban a Ferencváros. Nem lett volna igazságos, ha nem szerzünk legalább egy pontot, szerintem a döntetlen hűen tükrözi a játék képét. Előzetesen úgy éreztem, hogy ez egygólos meccs lesz, de ebben tévedtem. Amikor a Fradi megszerezte a vezetést, és mi emberhátrányba kerültünk, akkor is éreztem erőt a csapatban az egyenlítéshez. Azt mondtam a fiúknak, hogy próbáljanak meg kierőszakolni pontrúgásokat, és abból helyzetet kialakítani. Ehhez képest akcióból egyenlítettünk. A székfoglalómban hangsúlyoztam, hogy olyan játékosokra van szükségem, akik megszakadnak a Győr sikeréért – ma ilyenekkel találkoztam a pályán.

Mielőtt idéznénk Thomas Doll, a Ferencváros edzője szavait, szögezzük le gyorsan: ritka rokonszenves, visszafogott, szerény szakembert ismertünk meg a német mesterben, legalábbis a rangadó utáni szavai ezt bizonyították. Ricardo Monizról – bár szerencsére még nem halt meg – vagy jót, vagy semmit, de máris zongorázható a különbség a korábbi tréner hektikus, érzelmileg túlfűtött, olykor hisztérikus stílusa és a megfontolt, kiegyensúlyozott Doll között.

– A játékosaim úgy érzik, mintha vereséget szenvedtek volna, rendkívül letörten fogadták azt, hogy egy már megnyertnek tűnő mérkőzést engedtek ki a kezükből – kezdte Doll, aki első ízben ült bajnoki mérkőzésen a Ferencváros kispadján. – Az első félidőben nem úgy futballoztunk, ahogy azt elképzeltem, rengeteg labdát vesztettünk el, különösen a támadójátékunk volt gyenge, a szünetben azt kértem a fiúktól, hogy jóval több támadást vezessenek. A második félidőben kimondottan jól játszottunk, megérdemelten szereztünk vezetést, és a tizenegyes értékesítésével lezárhattuk volna a meccset. Félreértés ne essék, nem hibáztatom Bode Danit a büntető elrontásáért, aki odaáll, az hibázhat is. Ami az utolsó öt percben történt, az nem fordulhatott volna elő, hideg fejjel őriznünk kellett volna az előnyt, és annak ellenére megnyerni a meccset, hogy büntetőt hibáztunk. Hallom, hogy tavaly is sok ilyen meccset bukott el vagy rontott döntetlenre a csapat, ilyesminek nem szabad megtörténnie.

Doll bókolt a közönségnek:

– Nagyon köszönöm a szurkolóinknak a lelkes biztatást, tényleg fantasztikus hangulatot teremtettek, rajtuk aztán nem múlt a győzelem. A három piros lapról az a véleményem, hogy ez olyan rangadó volt, amelyen sportszerűen küzdöttek a csapatok, nem volt benne a játékban a három kiállítás.

A Fradi edzőjétől megkérdezték, mit tanulhatnak a magyarok a kétségkívül előrébb tartó német futballtól.

– Rengeteg technikás játékos van Magyarországon, amiben fejlődniük kell, az a fizikai erő és a dinamizmus. Azt hiszem, ez nem egy olyan feladat, amit máról holnapra meg lehet oldani

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.