Egy hajszálon múlt az arany olimpiai bajnokunknak

Szilágyi Áron ezüstérmes a budapesti férfi kard Grand Prix-n. A női párbajtőrözők Barcelonában remekeltek.

BM
2014. 03. 09. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpia győztese, a tavalyi, budapesti világbajnokság bronzérmese kiemeltként szombaton még nem vívott, csak vasárnap, a 64-es táblán kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az első fordulóban 15-11-re verte Gáll Csabát, majd az ukrán Dmitro Pundikon 15-6-tal, a dél-koreai Von Vu Jongon 15-13-mal jutott túl. A negyeddöntőben egy tussal, 15-14-re győzte le az olasz Enrico Berrét, az elődöntőben pedig a szintén olasz Luigi Samelét állította meg 15-7-es, magabiztos győzelemmel. A fináléban viszont 15-13-ra kikapott a dél-koreai Kim Jung Hvantól, így a második helyen végzett. Szilágyi pedig a döntőben jó darabig együtt haladt Kim Jung Hvannal, többnyire ő vezetett, aztán 13-10-nél már egészen közel állt a végső győzelemhez, ám a csapatban a londoni játékokon aranyérmes dél-koreai nem adta fel, 14-13-ra fordított, majd az utolsó tust is beadta.


„Két éve is ezüstérmes voltam ezen a versenyen, tavaly bronzot nyertem, örülök, hogy harmadik éve dobogóra állhatok” – mondta Szilágyi a döntő után, hozzátéve: bosszantja ugyanakkor, hogy 13-10-ről kikapott, mert úgy érezte, meg lehet nyerni ezt az asszót. „Érdekes volt ebben a környezetben vívni, fantasztikus hangulatot teremtettek a nézők, akik még az emeletről is minket figyeltek” – mondta.

A főtáblára a 12 hazai induló közül öt jutott fel a 128 fős mezőnyben. Gémesi Csanád 10., Decsi Tamás 23., Szatmári András 31., Gáll Csaba pedig 63. lett.

Szász Emese szombati egyéni győzelme után a magyar csapat vasárnap ezüstérmes lett a női párbajtőrözők barcelonai világkupaversenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyar válogatott a franciák 32-31-es legyőzésével jutott a negyeddöntőbe, ahol simán, 45-26-ra verte a svájciakat. A fináléba kerülésért a magyarok az amerikaiak ellen nyertek 38-35-re, majd a döntőben kiélezett küzdelemben, 19-18-ra kaptak ki az oroszoktól. A magyar együttes az idén már nem először hívta fel magára a figyelmet kiemelkedő vívással. Februárban megnyerte a lipcsei viadalt, amelyen éppen az oroszokat győzte le a döntőben, januárban pedig harmadik volt Dohában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.