Eklemovics kábítja a Veszprémet

A Plock irányítója Dávid szeretne lenni a veszprémi Góliátok elleni BL-nyolcaddöntőben.

Ch. Gáll András
2014. 03. 23. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb származású Nikola Eklemovics még a magyar válogatott csapatkapitányi karszalagját is viselte – többek között a nem túl szívderítő emlékű ausztriai Eb-n, 2010-ben –, a 36 éves irányító útja Belgrádból Szegeden és Veszprémen át vezetett Plockba.

A Bakony fővárosában hét szezont húzott le, így pontosan tudja, a Veszprém ellen akkor lehet esélye együttesének, ha sikerül elaltatni a magyar bajnokot. Ennek szellemében nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak: „Mi negyedik helyezettként jutottunk tovább, a Veszprém viszont csoportelsőként, így ha a papírformát nézzük, semmiképpen sem mi vagyunk a mostani párharc esélyesei. Szeretnénk Dávid lenni a veszprémi Góliát ellen, de ez csak álom, amit hazai pályán is nehéz lesz valóra váltani. Hét nemzet kézilabdázóit vonultatja fel a csapatom, amely egyelőre nem képes olyan játékra, amit mostanában a Veszprém szokott bemutatni, azt viszont bátran kimondhatom, hogy küzdeni mi is nagyon tudunk. A Veszprémnek megvan a csapata ahhoz, hogy idén vagy jövőre a bajnokok ligájában megcélozza az első helyet. Éppen ezért mi nagyon örülnénk annak, ha vasárnap szoros meccset tudnánk vívni.”

Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol mestere ezzel szemben arra figyelmeztet klubja honlapján: „A Plock hazai pályán jól szerepelt a bajnokok ligájában. Vereségeik is minimálisak voltak. Ezért biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk az első összecsapáson idegenben. Előnyt szerezve akarnak érkezni a szombat visszavágóra. Biztos, hogy nagy taktikai csata várható. A lengyelek masszívan védekeznek, csak akkor nyitják meg a falukat, ha vesztésre állnak. Spanyol kollégám minden bizonnyal igyekszik valami meglepetést is kitalálni, hiszen a videofelvételek nekik is rendelkezésre állnak.”

Fazekas Nándor kapus saját szemszögéből vizsgálva a lehetőségeket úgy látja, hogy a lengyel átlövők nem papírforma alapon tüzelnek, hanem váratlan megoldásokat alkalmaznak, Gulyás Péter pedig hozzáteszi, a vállsérülése után visszatért Eklemovics zseniális megoldásokra képes irányítóként, ráadásul kiváló a játékkapcsolata a beállóssal is. Aki egyébként nem más, mint a bosnyák hústorony, a 110 kilós Toromanovic, de a 213 centis spanyol átlövőről, Montoro Cabellóról se feledkezzünk meg.

A testméretek alapján tehát a Plock azért sokkal inkább tűnik Góliátnak, mintsem Dávidnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.