Elhunyt Monostori Tivadar

A egykori válogatott játékos megjárta az 1958-as és az 1962-es világbajnokságot is.

TK
2014. 03. 19. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felsőgallai születésű, a Tokodi Bányászban nevelkedett Monostori Tivadar klublegendának számított Dorogon, 243 mérkőzésen 94 gólt szerzett a csapat színeiben. Pályafutása során csak bányászcsapatban futballozott, karrierjét a Tatabányában fejezte be.

1958 áprilisában, Jugoszlávia ellen mutatkozott be a magyar válogatottban, kilenc mérkőzésen négy gólt szerzett. Utoljára 1963 májusában, Dánia ellen szerepelt a nemzeti csapatban.

Két világbajnokságot járt meg, 1958-ban és 1962-ben is a 18-as számú mezt viselte. Az 1962-es vb-n az Argentína elleni mérkőzést (0–0) játszotta végig. Legnagyobb egyéni sikere az 1958–59-es bajnokság gólkirályi címe.

Visszavonulása után edzőként dolgozott a Dorogi Bányászban, a Tatabányai Bányászban, a szövetség alkalmazottjaként korosztályos válogatottnál, aztán a Ferencváros ifjúsági csapatánál, az Égszövnél, az Arab Emírségekben, majd az Oroszlányi Bányásznál, a Kaposvári Rákóczinál, aztán ismét a Fradi korosztályos csapatánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.