Évi 25 millió eurót kínál a City Messinek

Nem biztos, hogy a Barcelona ki tudja – vagy ki akarja – elégíteni Messiék 25 millió eurós évi bérigényét.

Ch. Gáll András
2014. 03. 19. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre függőben van Lionel Messi hetedik (!) szerződéshosszabbítása azóta, hogy 2005-ben megkötötte első profi kontraktusát a Barcelonával. Bár a játékos a minap azt nyilatkozta, hogy a katalán klubból akar visszavonulni, s Javier Faus, a Barca gazdasági igazgatója – akit az argentin kimondottan utál – arról beszélt, hogy küszöbön áll az új szerződés aláírása, azért az ügy nem ilyen egyszerű.

Főleg azért nem, mert a klub egyelőre nem hajlandó megadni Messinek – illetve az apjának, mert ő képviseli a fiát a tárgyalásokon – a követelt 25 millió eurós évi fizetést, amely hétmilliós béremelést jelentene. Ugyanakkor a gyakorlatilag korlátlan forrásokkal rendelkező Manchester City simán kifizetné nemcsak a lelépési záradékban szereplő 200 millió eurót, hanem a 25 milliós évi bért is, ami összességében 400 milliós kiadást jelentene, nyolcéves szerződéssel kalkulálva.

Az Elconfidencial.com spanyol honlap megemlíti, hogy ami korábban elképzelhetetlen lett volna – mármint, hogy Messit bármekkora összegért is elengednék a Barcától –, ma már lehetséges opció. Többek között azért is, mert a klub éves bértömege – 160 millió euró – a legnagyobb a világon, még a Real Madridét is felülmúlja. Éppen ezért ezt mindenképpen csökkenteni szeretnék, s Víctor Valdés és Carles Puyol távozásával 15 millióval csökkenni is fog a keret.

Csakhogy ha engednek a Messi klán zsarolásának, akkor megint ott vannak, ahol a part szakad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.