Gareth Bale-t egyhavi börtönnel sújtaná Toshack

A Real Madrid szurkolói három játékost hibáztatnak a két vereségért: Bale-t, Xabi Alonsót és Diego Lópezt.

Ch. Gáll András
2014. 03. 28. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem megy a csapatnak, azonnal beindul a bűnbakkeresés. Mindenhol így van ez, sehol sem intenzívebben, mint a Fehér Házban, vagyis a Real Madrid főhadiszállásán és szurkolói körében. Tény és való, három nap leforgása alatt elúszni látszik a már biztosra vett bajnoki cím, nyolc fordulóval a befejezés előtt az Atléticóval szemben három, a Barca mögött két pont a Real hátránya.

A szurkolók – a Marca című lap körkérdése alapján – nem Carlo Ancelottit, az edzőt, még csak nem is a játékvezetőket hibáztatják a Barca és a Sevilla elleni vereségért, hanem – 69 százalékban – a játékosokat, közülük is azt a hármat, akinek a leglátványosabban visszaesett a teljesítménye: Gareth Bale-t, Xabi Alonsót és Diego López kapust.

Bale-nek John Toshack, a Madrid korábbi edzője is nekimegy. A walesi szakember – akinél Bale 17 éves korában bemutatkozott a walesi válogatottban – egyenesen börtönbe vetné a szélsőt. „Ilyen nincs! Bale akkor ment le kicserélni a futballcipőjét a Sevilla ellen, amikor javában zajlott a küzdelem, nem várt addig, amíg szabadrúgás vagy szöglet miatt áll a játék. És persze milyen az élet, pont akkor esett a Sevilla győztes gólja. Ráadásul Bale oldaláról, ahová ki kellett húzódnia Pepének, hogy elfoglalja Bale elárvult helyét. A Bale-nél sokkal lassúbb Pepét aztán persze, hogy Rakitic és Bacca is lefutotta, ebből lett a második sevillai gól. Amit a walesi szélső elkövetett, azért legalább egy hónap szabadságvesztés járna!”

Amúgy Bale-re Cristiano Ronaldo is kiakadt, amikor egyszerűen elrúgott előle egy szabadrúgást – csúnyán fölé

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.