Gólgála, Barca-diadal a parádés El Clásicón

Messi a Clásicók legeredményesebb játékosává lépett elő 21 góljával, a 3-4-gyel az Atlético utolérte a Realt!

Ch. Gáll András
2014. 03. 23. 22:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első helyzetet Neymar hagyta ki, azaz Diego López védett, majd Ronaldo esett össze a tizenegyes pontnál, de szó sem volt tizenegyesről. Aztán a hetedik percben Messi szenzációs labdával futtatta a bal szélen Iniestát, aki 12 méterről a léc alá bombázott. 0-1.

A 13. percben Di María tisztára játszotta Benzemát, de a francia 7 méterről, óriási helyzetben fölé lőtt. Két percre rá Messi ugrott ki a leshatárról, majd gyatrán mellé gurított. Legalább akkora ziccer volt, mint Benzemáé.  Aztán Neymar is elpuskázott egy ígéretes szituációt, mire Benzema büntetett a 20. percben. Di María ívelte be balról a labdát, és a francia Mascheranót megelőzve fejelt, Valdés beleütött a labdába, de hárítani nem tudott. (1-1).

A 24. percben Di María robogott el, beadása üresen találta Benzemát – Mascherano lemaradt –, a francia levette, majd a bal sarokba bombázott. (2-1). A 26. percben Benzema majdnem beteljesítette a mesterhármast, Piqué óriásit mentett. Kicsit leült a meccs, mígnem a 42. percben Messi betört a 16-oson belülre, Neymarral kényszerítőzött, majd Carvajaltól visszapattant hozzá a labda, és 7 méterről a hálóba lőtt. (2-2).

Ezzel Messi az El Clásicók történetének legeredményesebb játékosa lett 19 góllal, megelőzve a 18 gólos Alfredo Di Stéfanót.

 

A gól után Pepe lefejelte Fábregast, mindketten a földre zuhantak, Undiano Mallenco mindkettejüknek adott egy sárga lapot. A végén még Benzema lefejelte Alvest – nem úgy, ahogy Pepe Fábregast... – de a labda mellé ment.

Az 54. percben Dani Alves buktatta Ronaldót húsz centivel a tizenhatoson kívül, Undiano Mallenco tizenegyest ítélt. Nem volt az. Ronaldo persze bebombázta a jobb alsóba (3-2).

A 63. percben Messi labdájával Neymar ugrott ki remekül középen, Sergio Ramos elsodorta (?), Undiano Mallenco ezt a tizenegyest is befújta, sőt, Ramost még ki is állította. Messi beverte a büntetőt a bal sarokba. (3-3).

Beszorult a Madrid, a 74. percben Alves 23 méterről telibe bombázta a jobb kapufa tövét!
A 83. percben összehozott még egy tizenegyest a Madrid. Carvajal és Xabi Alonso ollóba fogta Iniestát, aki elesett. A büntetőt Messi a bal pipába bombázta (3-4)

Több gól már nem született, 4-3-ra győzött a Barca minden idők egyik legizgalmasabb el Clásicóján. Ezzel teljesen nyílt lett a bajnokság sorsa, az Atlético utolérte pontszámban a Realt, sőt az egymás elleni eredmények alapján meg is előzte, és a Barcelona is csak egyetlen ponttal lemaradva követi őket. A Barca ebben a bajnokságban oda-vissza megverte a Realt, Barcelonában 2-1-re, Madridban 4-3-ra!

Real Madrid–Barcelona 3-4 (2-2)

Santiago Bernabéu Stadion, 85 000 néző. jv.: Undiano Mallenco
G.: Benzema (20., 24.), Ronaldo (55., 11-esből), ill. Iniesta (7.), Messi (42., 64., 84., a másodikat és a harmadikat 11-esből)

Real Madrid: Diego López – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Modric (Morata, 90.), Di María – Bale, Benzema (Varane, 65.), C. Ronaldo.
Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Fábregas (Alexis, 79.) – Neymar (Pedro, 68.), Messi, Iniesta.

Primera División, 29. forduló

Osasuna–Sevilla 1-2

Real Betis–Atlético Madrid 0-1

Valencia–Villarreal 2-1

Az élcsoport: 1. Atlético 70 pont, 2. Real Madrid 70, 3. Barcelona 69.

Érdemes egy pillantást vetni a góllövőlistára, ugyanis Messi máris karnyújtásnyira van Ronaldótól, még inkább Diego Costától:

1. Ronaldo 26
2. Diego Costa (Atlético) 23
3. Messi 21
4. Benzema (Real Madrid) és Alexis (Barcelona) 17-17

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.