Guardiola: Ennél több kell a United ellen

Megszakadt a Bayern München győzelmi sorozata a Bundesligában, hazai pályán 3-3-at játszott a Hoffenheimmal.

NM
2014. 03. 29. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kényelmesen adogatott a Bayern, mígnem a vendégek a 23. pecben Modeste révén megszerezték a vezetést. Ezután megrázták magukat a bajorok, pillanatok alatt berámoltak három gólt, s fordítottak 3-1-re. Azt hitték, ezzel el is dőlt a meccs – nem úgy a vendégek. Még szünet előtt közelebb jöttek, majd a 75. percben Firmino egyenlített: 3-3. Zsinórban huszadszorra nem tudott nyerni a Bayern München. Talán jobban is járt így, mert a játékosok észhez térnek a Manchester United elleni BL-meccsre. Guardiola legalábbis ezt várja tőlük.

„Ha nem birtokoljuk a labdát, könnyen bajba kerülünk – fogalmazta meg a Barcelonából importált felfogást Guardiola. – Ki kell elemeznünk a mérkőzést, s gyorsan össze kell kapnunk magunkat. Fejlődnünk kell a Manchester United elleni meccsre.”

A Dortmund Reus mesterhármasával verte 3-2-re a Stuttgartot.

Bundesliga, 28. forduló:
Bayern München – Hoffenheim 3-3 (C. Pizarro 31., 40., Shaqiri 34., ill. Modeste 23., Salihovic 44., Roberto Firmino 75.)
Bayer Leverkusen – Braunschweig 1-1 (Kiessling 53. – 11-esből, ill. Reichel 47.)
Mainz–Augsburg 3-0 (Bungert 23., Hitz 38. – öngól, Geis 83.)
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3 (Gentner 9., Harnik 19., ill. Reus 30., 68., 83. – a másodikat 11-esből)
VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 2-1 (Olic 69., Naldo 89., ill. Aigner 11.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.