Harcosok parádéja Budapesten

Május 24-én a Syma-csarnokban először rendezik meg Magyarországon a Harcművészeti és Küzdősport-expót.

FT
2014. 03. 19. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Syma-csarnokban egyetlen nap leforgása alatt az érdeklődők olyan klasszisokkal találkozhatnak, mint a szlovákiai magyar Bellator MMA-világbajnok Végh „Pumukli” Attila, az ugyancsak magyar származású szlovákiai Cage Warriors MMA-világbajnok Buchinger Iván, a szlovák thaibox-világbajnok Rudolf Durica, de sorolhatjuk a magyar csillagokat is. A MAX2014 házigazdái között lesz például a birkózó világbajnok Kiss Balázs, a világbajnok profi ökölvívó Balzsay Károly, a Világjátékok-győztes karatés S. Kovács Ádám, az Európa-bajnok cselgáncsozó Hadfi Dániel, a saolinkungfu-világbajnok Ambruzs Szabolcs és a K1-világbajnok Éltető Daniella is.

Kuriózum, hogy az esemény fővédnöke, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért is ifjúságért felelős államtitkára maga is harcművész, karatés évek után tizenhét esztendeje kungfuzik, a wing tsun kungfu negyedik fokozatú mestere!

A Syma-csarnok hétezer négyzetméteres csarnokában többféle küzdőteret is felállítanak, vagyis lesz ring, tatami, birkózószőnyeg és ketrec is, s rögtön a MAX2014 kapuinak megnyitása után elkezdődnek a különféle sportversenyek. Az utánpótlás korosztályok csöppnyi harcosaitól kezdve a profi fighterekig sokan összemérik erejüket, többek között a karate, a brazil dzsúdzsucu, a szumó, a cselgáncs, a birkózás képviselői, a délutáni gála jellegű programban pedig a ringben profi thai box- és grappling- (földharc) küzdelmek mellett a Boxing One-sorozat profiökölvívó-tornájára is sor kerül. A ketrecben is lesznek profi meccsek MMA-harcosok között.

Ez a nap persze nemcsak a nézelődésé, a vállalkozó kedvűek reggeltől estig különféle edzéseken vehetnek részt a fent már felsorolt küzdősportos csillagokkal. A teljesség igénye nélkül lesz MMA, muay thai, birkózás, ökölvívás, brazil dzsúdzsucu, grappling, cselgáncs, karate, kick-box, saolin kungfu, budokon jóga, tékvandó, K-1, krav-maga, capoeira, szumó, vusu, crossfit, valamint kettlebell tréning és bemutató. A szemináriumi foglalkozások között pedig olyan különleges program is akad, mint a spanyol nyolcadik danos karate mester Antonio Oliva Seba előadása, amely a küzdelmek taktikai elemeiről szól majd – minden stílusra alkalmazhatóan.

A komoly koncentrációt követelő küzdősportedzések mellett azért lesz lehetőség a „lazításra” is, szkanderben, vagy a nevében is egzotikus sakk-bokszban bárki megméretheti magát, de a Symában keresik majd Chuck Norris hasonmását is...

A küzdőterek mellett kiállítás és vásár is várja majd az érdeklődőket, a rendezvény iránti igényt jelzi, hogy a kiállítói standok többsége hónapokkal a MAX2014 megnyitása előtt elkelt. További információ a www.kuzdosportexpo.hu portálon, illetve a facebook.com/maxbudapest oldalon található az eseményről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.