Hengerelt, s élre ugrott a csodálatos Liverpool

Nyolcat nyert zsinórban a Liverpool, s ha megnyeri a hátralévő hat meccsét, 24 év után újra bajnok lesz.

Ch. Gáll András
2014. 03. 30. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállíthatatlan Brendan Rodgers Liverpoolja: sorozatban nyolcadik bajnoki mérkőzését nyerték meg a Vörösök a Premier League 32. fordulójában, letörölték a tabella éléről a Chelsea-t, s ha hátralévő hat meccsüket megnyerik, fennállásuk első Premier League-bajnoki címüket szerzik meg, összességében a tizenkilencediket. Igaz ugyan, hogy az őket négy ponttal lemaradva követő Manchester City két mérkőzéssel kevesebbet játszott, csakhogy hátravan még április 13-án a Liverpool – Manchester City csúcsrangadó az Anfielden, s ha ott is nyer a ’Pool, akkor bajnok.

Vasárnap Kaboul öngóljával szerzett vezetést a Liverpool, Suárez szédületes vágta végén növelte az előnyt, Coutinho bombázta be távolról a harmadikat, s Henderson szerezte szabadrúgásból a potyaízű negyediket.

Luís Suárez immár 29 bajnoki gólnál tart, ez abszolút csúcs a klub történetében, természetesen vezeti a góllövőlistát.

A Liverpool az idény során egyszer 5-0-ra, most meg 4-0-ra alázta meg azt a Tottenhamet, amely 2012 nyarán minden követ megmozgatott Brendan Rodgers megszerzésére, csakhogy a menedzser inkább a Liverpoolt választotta, s most már nyilvánvaló, hogy helyesen cselekedett. A ’Pool 32 meccsen 88 gólt szerzett, s a háború utáni angol élfutball leggólerősebb csapata 2,75-ös meccsenkénti átlagával, éppen az 1960–1961-es Spurst letaszítva a trónról.

A történelem a Liverpool oldalán van. Napra pontosan ötven éve győzte le Bill Shankly Liverpoolja a Tottenhamet, amivel az élre ugrott, s meg sem állt a legendás menedzser első bajnoki címéig. A mostani \'Pool egyre inkább emlékeztet a múlt nagy anfieldi csapataira

Premier League, 32. forduló

Liverpool–Tottenham 4-0
G.: Kaboul (2., öngól), Suárez (25.), Coutinho (55.), Henderson (75.)

Fulham–Everton 1-3
G.: Dejagah (71.), ill. Stockdale (50., öngól), Mirallas (79.), Naismith (87.)

Az élcsoport: 1. Liverpool 71 pont, 2. Chelsea 69, 3. Manchester City 67 (30 meccsből), 4. Arsenal 64, 5. Everton 60 (31), 6. Tottenham 56, 7. Manchester United 54.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.